Імбирні тістечка тірамісу

Імбирні тістечка тірамісу
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-12-18

Про страву

info
time

1:00 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти

Ці соковиті тістечка тірамісу з маскарпоне мають пухку, соковиту імбирну основу, два види крему з маскарпоне, тонкий шар абрикосового джему.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Для коржу:
  • 4 - шт
  • 150 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 200 - гр
  • 200 - гр
  • 100 - гр
  • 200 - гр
  • 150 - гр
  • 15 - гр
  • 15 - гр
  • 2 - гр
  • 2 - ч. ложка
Для фруктової начинки:
  • 200 - гр
  • 500 - гр
  • 100 - гр
  • 2 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 35 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 600 - гр
Декор:
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте інгредієнти для приготування коржа.

Крок 2

Для коржа збийте яйця з цукром і ванільним екстрактом до кремоподібної консистенції.

Крок 3

У невеликій каструлі на повільному вогні розтопіть вершкове масло з подрібненим шоколадом. Потім додайте вершки і трохи охолодіть суміш.

Крок 4

Додайте масляно-шоколадну суміш до яєчної суміші та добре перемішайте.

Крок 5

Змішайте борошно з меленими горіхами, спеціями для пряників, корицею, сіллю та розпушувачем, а потім додайте в тісто.

Крок 6

Швидко перемішайте все, щоб утворилося гладке тісто, і вилийте на деко розміром 23 см х 33 см, застелене пергаментом. Рівномірно розподіліть і поставте випікатися в духовцу приблизно на 25 хвилин.

Крок 7

Для крему змішайте маскарпоне з цукровою пудрою, сіллю та ванільною пастою на низькій швидкості до однорідності.

Крок 8

Відокремте 1/4 вершків і відкладіть у миску. Додайте 1/4 вершків до 1/4 крему з маскарпоне і обережно перемішайте лопаткою.

Крок 9

До решти 3/4 вершків додайте какао і спеції для пряників. Збийте вершки до твердих піків. Маскарпоне, що залишилося, додайте до шоколадної суміші і також перемішайте. В результаті у нас вийшло 2 види крему.

Крок 10

Тепер все поєднаємо:
Пряникову основу розріжте горизонтально і змастіть варенням. Зверху викладіть 1/3 шоколадного крему, розрівняйте його та викладіть ванільний крем. Його також розгладьте і акуратно покладіть зверху другу основу.

Крок 11

Вилийте шоколадний крем, що залишився, у кондитерський мішок із великим перфорованим носиком і нанесіть кульки по всьому торту.

Крок 12

Просійте какао на торт-тірамісу і прикрасьте все за бажанням імбирним печивом, меленим фундуком або іншим декором.

Імбирні тістечка тірамісу

Крок 13

Зберігайте в прохолоді та діставайте з холодильника лише незадовго до нарізання.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.