Імбирні тістечка тірамісу
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ці соковиті тістечка тірамісу з маскарпоне мають пухку, соковиту імбирну основу, два види крему з маскарпоне, тонкий шар абрикосового джему.
Інгредієнти
- 4 - шт
- 150 - гр
- 1 - ч. ложка
- 200 - гр
- 200 - гр
- 100 - гр
- 200 - гр
- 150 - гр
- 15 - гр
- 15 - гр
- 2 - гр
- 2 - ч. ложка
- 200 - гр
- 500 - гр
- 100 - гр
- 2 - гр
- 2 - ч. ложка
- 35 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
- 600 - гр
- 50 - гр
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте інгредієнти для приготування коржа.
Крок 2
Для коржа збийте яйця з цукром і ванільним екстрактом до кремоподібної консистенції.
Крок 3
У невеликій каструлі на повільному вогні розтопіть вершкове масло з подрібненим шоколадом. Потім додайте вершки і трохи охолодіть суміш.
Крок 4
Додайте масляно-шоколадну суміш до яєчної суміші та добре перемішайте.
Крок 5
Змішайте борошно з меленими горіхами, спеціями для пряників, корицею, сіллю та розпушувачем, а потім додайте в тісто.
Крок 6
Швидко перемішайте все, щоб утворилося гладке тісто, і вилийте на деко розміром 23 см х 33 см, застелене пергаментом. Рівномірно розподіліть і поставте випікатися в духовцу приблизно на 25 хвилин.
Крок 7
Для крему змішайте маскарпоне з цукровою пудрою, сіллю та ванільною пастою на низькій швидкості до однорідності.
Крок 8
Відокремте 1/4 вершків і відкладіть у миску. Додайте 1/4 вершків до 1/4 крему з маскарпоне і обережно перемішайте лопаткою.
Крок 9
До решти 3/4 вершків додайте какао і спеції для пряників. Збийте вершки до твердих піків. Маскарпоне, що залишилося, додайте до шоколадної суміші і також перемішайте. В результаті у нас вийшло 2 види крему.
Крок 10
Тепер все поєднаємо:
Пряникову основу розріжте горизонтально і змастіть варенням. Зверху викладіть 1/3 шоколадного крему, розрівняйте його та викладіть ванільний крем. Його також розгладьте і акуратно покладіть зверху другу основу.
Крок 11
Вилийте шоколадний крем, що залишився, у кондитерський мішок із великим перфорованим носиком і нанесіть кульки по всьому торту.
Крок 12
Просійте какао на торт-тірамісу і прикрасьте все за бажанням імбирним печивом, меленим фундуком або іншим декором.
Крок 13
Зберігайте в прохолоді та діставайте з холодильника лише незадовго до нарізання.
Схожі рецепти
Тістечка Шишки
1
Лимонно-вершкове желе
1
Мандариновий десерт з желе або Мандаринова панакота
1
Імбирні тістечка тірамісу
1
Зефірні тістечка в шоколаді
1