Львівський сирник (пляцок)
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Історичний гальцький пляцок, що набуває різноманітності в кожному рецепті.
Інгредієнти
- 700 - гр
- 3 - шт
- 100 - гр
- 1 - ч. ложка
- 50 - гр
- 50 - гр
- 30 - гр
- 100 - гр
- 1 - шт
- 200 - гр
- 20 - мл
Приготування
Крок 1
Сир протерти через дрібне металеве сито. Або перебити блендером.
Крок 2
Додати сметану, розтоплене вершкове масло, сіль, цукор, цедру лимона, манну крупу. Ручним блендером пробиваємо ще раз цю масу.
Крок 3
Яйця розбити в піалу і збити вінчиком, щоб позбутися волокнистої структури.
Крок 4
У момент пробивання маса насичується киснем.
Вона стане пухнастою та пишною. Нам повітря потрібно мінімально.
Крок 5
Далі обережно вмішуємо яйця в сирну масу.
Крок 6
Ізюм промити теплою водою,не гарячою. Обсушити та додати до сирної маси.
Крок 7
Форма для випікання підійде кругла, а також квадратна як для кексів. Вистилаємо пергаментом форму та змащуємо його верковим маслом.
Крок 8
Духовку розігріти до 170-180 градусів. Відправляємо сирник на випічку.
Крок 9
Випікати близько 45 хвилин. Після випікання залиште в духовці для остигання на 1 годину.
Крок 10
Дістаньте з духовки, переверніть на дошку, зніміть форму та пергамент. Приберіть в холодильник на поличку на 3-5 годин для стабілізації.
Крок 11
Розтопіть шоколад саме з олією, в мікрохвильовій печі.
Крок 12
Заглазуйте сирник, в ідеалі на решітці, потім перенесіть на блюдо.
Крок 13
Поставте знову в холодильник для стабілізації вже глазурі. Подавайте охолодженим до кави!
Схожі рецепти
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1
Сирна запіканка з гарбузом
1
Вівсяне печиво
1