Львівський сирник (пляцок)

Львівський сирник (пляцок)
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-09

Про страву

info
time

1:30 г

portions

1 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Чізкейк

Історичний гальцький пляцок, що набуває різноманітності в кожному рецепті.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Сирний пляцок:
  • 700 - гр
  • 3 - шт
  • 100 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 50 - гр
  • 50 - гр
  • 30 - гр
  • 100 - гр
  • 1 - шт
Глазур:
  • 200 - гр
  • 20 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Сир протерти через дрібне металеве сито. Або перебити блендером.

Крок 2

Додати сметану, розтоплене вершкове масло, сіль, цукор, цедру лимона, манну крупу. Ручним блендером пробиваємо ще раз цю масу.

Крок 3

Яйця розбити в піалу і збити вінчиком, щоб позбутися волокнистої структури.

Крок 4

У момент пробивання маса насичується киснем.
Вона стане пухнастою та пишною. Нам повітря потрібно мінімально.

Крок 5

Далі обережно вмішуємо яйця в сирну масу.

Крок 6

Ізюм промити теплою водою,не гарячою. Обсушити та додати до сирної маси.

Крок 7

Форма для випікання підійде кругла, а також квадратна як для кексів. Вистилаємо пергаментом форму та змащуємо його верковим маслом.

Крок 8

Духовку розігріти до 170-180 градусів. Відправляємо сирник на випічку.

Крок 9

Випікати близько 45 хвилин. Після випікання залиште в духовці для остигання на 1 годину.

Крок 10

Дістаньте з духовки, переверніть на дошку, зніміть форму та пергамент. Приберіть в холодильник на поличку на 3-5 годин для стабілізації.

Крок 11

Розтопіть шоколад саме з олією, в мікрохвильовій печі.

Крок 12

Заглазуйте сирник, в ідеалі на решітці, потім перенесіть на блюдо.

Львівський сирник (пляцок)

Крок 13

Поставте знову в холодильник для стабілізації вже глазурі. Подавайте охолодженим до кави!

Львівський сирник (пляцок)
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.