Рататуй
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Якщо ви справді хочете здивувати свою публіку елегантною подачею, то ця веганська страва з рататуя обов’язково приверне увагу! Рататуя прославив фільм Pixar; однак ця страва існує десятиліттями. Насправді, лише ця конкретна версія, також відома як confit byaldi, стала відомою завдяки Pixar. Ця версія є приголомшливою центральною стравою незалежно від пори року, яку ви подаєте, але вона справді стане смачною та дивовижною святковою стравою.
Інгредієнти
- 6 - шт
- 2 - шт
- 2 - шт
- 2 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - шт
- 6 - шт
- 2 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 250 - гр
- 2 - ч. ложка
- 2 - ч. ложка
- 2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - ст. ложка
- 3 - ч. ложка
- 100 - гр
- 6 - шт
- 50 - гр
- 2 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 190C. У великій сковороді, нагрійте олію на середньому вогні. Коли нагріється, додайте цибулю, перець і часник. Смажити до м’якості приблизно 3-4 хвилини.
Крок 2
Додати томатну пасту і помідори. Перемішайте. Додайте приправи (сушений базилік та пластівці червоного перцю), бальзамічний оцет і коричневий цукор. Перемішайте до повного поєднання. Зняти з вогню.
Крок 3
Візьміть помідор, кабачок, цукіні, баклажан, цибулю і сформуйте стопку. Покладіть на зовнішній край сковороди боком поверх соусу. Працюючи від зовнішньої сторони до центру сковороди, повторюйте, доки не закінчаться всі овочі. Накрийте кришкою, фольгою. Випікати 35-40 хвилин. Розкрийте та готуйте ще 20 хвилин.
Крок 4
Коли рататуй запікається, приготуйте часникове масло: в невелику миску додайте всі інгредієнти для часникового масла і перемішайте. Коли рататуй приготуєсться, змастіть його маслом. Зверху посипте свіжою петрушкою, чебрецем або базиліком.
Схожі рецепти
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Гарбузове пюре з картоплею
1
Смажені ньокки з сиром
1
Нокки з картоплі в томатному соусі
1