Рататуй

Рататуй
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-29

Про страву

info
time

1:30 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви

Якщо ви справді хочете здивувати свою публіку елегантною подачею, то ця веганська страва з рататуя обов’язково приверне увагу! Рататуя прославив фільм Pixar; однак ця страва існує десятиліттями. Насправді, лише ця конкретна версія, також відома як confit byaldi, стала відомою завдяки Pixar. Ця версія є приголомшливою центральною стравою незалежно від пори року, яку ви подаєте, але вона справді стане смачною та дивовижною святковою стравою.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для приготування рататуй:
  • 6 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 6 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 250 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 2 - ч. ложка
  • 2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 3 - ч. ложка
Веганський часниково-масляний соус:
  • 100 - гр
  • 6 - шт
  • 50 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте духовку до 190C. У великій сковороді, нагрійте олію на середньому вогні. Коли нагріється, додайте цибулю, перець і часник. Смажити до м’якості приблизно 3-4 хвилини.

Крок 2

Додати томатну пасту і помідори. Перемішайте. Додайте приправи (сушений базилік та пластівці червоного перцю), бальзамічний оцет і коричневий цукор. Перемішайте до повного поєднання. Зняти з вогню.

Крок 3

Візьміть помідор, кабачок, цукіні, баклажан, цибулю і сформуйте стопку. Покладіть на зовнішній край сковороди боком поверх соусу. Працюючи від зовнішньої сторони до центру сковороди, повторюйте, доки не закінчаться всі овочі. Накрийте кришкою, фольгою. Випікати 35-40 хвилин. Розкрийте та готуйте ще 20 хвилин.

Рататуй

Крок 4

Коли рататуй запікається, приготуйте часникове масло: в невелику миску додайте всі інгредієнти для часникового масла і перемішайте. Коли рататуй приготуєсться, змастіть його маслом. Зверху посипте свіжою петрушкою, чебрецем або базиліком.

Рататуй
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.