Томатний сік на зиму

Томатний сік на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-13

Про страву

info
time

1:00 г

portions

7 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Томатний сік на зиму заготовляють у різний спосіб. Якщо немає соковижималки, скористайтесь м'ясорубкою або блендером. Продукт вийде яскравим, ароматним, без насіння та шкірки. Такий сік добре зберігається навіть без стерилізації. Його використовують для приготування різних страв або п'ють у охолодженому вигляді. Високий вміст вітамінів у продукті підтримує імунну систему в зимовий період, коли вживання свіжих овочів та фруктів знижується. Томати багаті на лікопін — природний антиоксидант, який допомагає захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами та сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Сік з помідорів містить харчові волокна, які сприяють поліпшенню травлення та регулюють роботу кишечника. У томатах містяться фітонутрієнти, що мають протизапальні властивості.

Інгредієнти

ingredients
7 порції
На 7 л соку:
  • 10000 - гр
  • 75 - гр
  • 180 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Виберіть помідори на сік: Для приготування томатного соку беріть томати, що повністю дозріли. Підійдуть овочі будь-яких розмірів, щільності, форми та забарвлення. Огляньте помідори та відбракуйте уражені гниллю, щоб не зіпсувати смаку напою.

Томатний сік на зиму

Крок 2

Пропустіть томати через м'ясорубку: Помийте помідори холодною водою і залиште на 10 хвилин, щоб просохли. Розріжте кожен плід на кілька частин, видаляючи плодоніжку та пошкоджені ділянки. Нарізані помідори складіть у глибоку миску, щоб не втрачати сік. Пропустіть шматочки томатів через звичайну або електричну м'ясорубку.

Крок 3

Поставте томатний сік у каструлі на вогонь, доведіть до кипіння. Накрийте кришкою каструлю. Варіть сік на середньому вогні приблизно 20 хвилин, помішуючи ложкою. Піну знімати не потрібно. Коли м'якоть осяде на дно, а на поверхні з'явиться прозора рідина, зніміть каструлю з вогню.

Крок 4

Томатний сік у гарячому вигляді збийте занурювальним блендером. Потім набирайте ополоником порцію соку і викладайте на дрібне сито, встановлене на каструлі. Протирайте масу силіконовою лопаткою або ополоником, відокремлюючи шматочки шкірки та насіння від м'якоті та соку. Тверді частини, що залишилися на ситі, викидайте і закладайте нову порцію томатного соку. З 10 кг томатів на виході вийде 7,5 л томатного соку.

Крок 5

Поставте сік на вогонь, додайте сіль і цукор. Перемішайте інгредієнти до розчинення, спробуйте на смак. Доведіть сік до кипіння, проваріть 5 хвилин.

Томатний сік на зиму

Крок 6

Не знімаючи з плити розлийте гарячий сік у стерильні банки або пляшки. Герметично закупоріть тару та дайте охолонути. Поставте на зберігання в прохолодне місце або зберігайте при кімнатній температурі в коморі.

Поради

Для смаку можна додати солодкий перець! Потрібно з нього теж вичавити сік і додати томатний сік.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.