Кабачкова ікра з томатною пастою
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ікра з цукіні — це страва, приготована з подрібненого кабачка та різноманітних свіжих овочів. Зварена у соусі та приправлений спеціями, цей намаз надзвичайно смачний і викликає звикання.
Інгредієнти
- 3 - шт
- 3 - шт
- 3 - шт
- 9 - шт
- 380 - гр
- 3 - шт
- 3 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 50 - мл
Приготування
Крок 1
Кабачки помити та зняти шкіру. Розрізати на дві частини. Якщо насіння жорстке, то видалити їх, якщо м'які, можна не видаляти. Нарізати кабачки кубиками 2×2 див.
Крок 2
Моркву, цибулю, часник очистити. Моркву натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками, часник пропустити через тиснення.
Крок 3
Розігріти у великій каструлі з товстим дном рослинне масло, обсмажити протягом 10 хвилин цибулю та моркву.
Крок 4
Додати решту інгредієнтів. Поставити каструлю на повільний вогонь та варити овочі приблизно годину. Кришка повинна бути трохи відкрита, так як овочі дадуть сік і його треба трохи упарити.
Крок 5
Пробити занурювальним блендером прямо в каструлі овочі в пюре, скуштувати сіль і, якщо треба, посолити.
Крок 6
Повернути каструлю на вогонь і варити ікру ще 15 хвилин, постійно помішуючи. Обережно: вона булькатиме і бризкатиметься.
Крок 7
Розкласти ікру банками, а коли вона охолоне, прибрати банки в холодильник. У такому вигляді ікра довго не зберігається, її треба вживати одразу.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1