Класичне варення з абрикосів

Класичне варення з абрикосів
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-01

Про страву

info
time

1:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Яскраво-помаранчевий, гладкий, гострий абрикосовий джем є одним із найпростіших у приготуванні джемів, тому що коли плід дозріє, його можна легко розрізати навпіл, а кісточка просто вискочить. Очищення не потрібне, тому що під час варіння шкірка просто розчиняється в варенні. Консервуйте його влітку та насолоджуйтесь цілу зиму на свіжоспеченому печиві або використовуйте як частину глазурі для качки чи курки.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
6 банок по 250мл:
  • 1500 - гр
  • 3 - склянка
  • 3 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте абрикоси:
Абрикоси промийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Потім знову розріжте кожну половинку, щоб абрикоси були розділені на четвертинки.

Класичне варення з абрикосів

Крок 2

Помістіть фрукти, цукор і лимонний сік у велику каструлю і перемішайте. Дайте постояти 30 хвилин або до ночі в холодильнику. (Це витягне сік з фруктів.)

Крок 3

Доведіть фруктову суміш до середнього кипіння. Підтримуйте середнью температуру і варіть 12 хвилин. Постійно помішуйте, щоб дно не підгоріло.

Крок 4

За бажанням зніміть піну.

Крок 5

Розлийте абрикосове варення в гарячі стерилізовані банки, залишаючи 1 см вільного простору. Закрийте кожну банку вимитою та простерилізованою кришкою.

Крок 6

Поставте у велику каструлю банки, наповніть водою по плечики, доведіть до кипіння і стерилізуйте протягом 15 хвилин від закипання води. Щільно закрийте кришками після стерилізації.

Крок 7

Залишити помало остигати під рушником чи ковдрою. Варення зберігати в темному прохолодному місці до року.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.