Жовті помідори на зиму

Жовті помідори на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-24

Про страву

info
time

45 хв

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Помаранчеві або жовті помідори - це особливий сорт, який має солодкуватий м'якоть зі слабко кислинкою. Саме ці відмінні характеристики особливо помітні в консервації. Жовті помідори, на зиму закручені, виходять неймовірно смачними. А їх сонячний і життєрадісний вигляд асоціюється з яскравими літніми днями, створюється відчуття, ніби вони несуть в собі заряд позитиву і тепло.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
На 3х літрову банку:
  • 25 - шт
  • 5 - шт
  • 10 - шт
  • 10 - шт
  • 3 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 1000 - мл
  • 3 - ст. ложка
  • 5 - ст. ложка
  • 3 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Помідори відсортуйте та добре вимийте. Вимийте та злийте воду з усієї зелені.

Жовті помідори на зиму

Крок 2

Простерилізуйте банки, заливши їх окропом на 2-3 хвилини. Можна також використовувати гарячу водяну баню або мікрохвильову піч.

Крок 3

У підготовлені банки покладіть зерна перцю, лаврове листя, гілочки петрушки, листя хрону і смородини, парасольки кропу.

Крок 4

Покладіть у банку чисті помідори, але стежте за тим, щоб не розчавити плоди. Інакше плоди лопнуть.
Залийте банку з помідорами окропом і залиште на 10 хвилин.

Крок 5

Через 10хв вилийте воду в каструлю, додайте всі інгредієнти для маринаду, крім оцту, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, до повного розчинення цукру та солі. Оцет слід додавати в маринад тільки в кінці.

Крок 6

Киплячий маринад розлийте по банках, одразу ж накрийте кришками, переверніть і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження.

Крок 7

Зберігайте жовті помідори в прохолодному місці, подалі від джерел тепла і сонячних променів.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.