Борщ український
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Борщ офіційно визнано стравою української кухні. 1 липня 2022р. ЮНЕСКО вніс український борщ до переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.
Інгредієнти
- 400 - гр
- 1 - шт
- 1 - шт
- 2000 - мл
- 250 - гр
- 1 - склянка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - ст. ложка
- 3 - шт
- 400 - гр
- 2 - шт
- 20 - гр
- 2 - ст. ложка
- 2 - гр
- 2 - шт
- 5 - шт
- 2 - шт
Приготування
Крок 1
М'ясо залити 1.5-2 в каструлі 2л води. В бульйон додайте корінь петрушки, цибулю порей. Поставте на вогонь. Перед закипанням знімайте піну. Як тільки бульйон закипить, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні годину-півтори.Варене м'ясо нарізати порціями, бульйон процідити.
Крок 2
Для зажарки буряк потерти на терці, посолити, побризкати оцтом, перемішати, покласти в сковорідку, додати жир, знятий з бульйону, томат, цукор і тушкувати до готовності. Цибулю і моркву нашаткувати соломкою і злегка обсмажити в олії.
Крок 3
У проціджений бульйон покласти нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння, додати нарізану свіжу капусту і варити 10-15 хвилин.
Крок 4
Покласти в бульйон тушкований буряк, обсмажену з цибулею моркву, чорний і душистий перець, лавровий лист, підсмажене і розведене бульйоном борошно. Дати покипіти 5 хв, заправити товченим із листям петрушки і часником салом, довести до кипіння і дати настоятися протягом півгодини.
Поради
Подавайте з часником та сметаною.
Схожі рецепти
Харчо з томатною пастою
1
Розсольник з м'ясом та перловкою
1
Гарбузовий крем-суп з цедрою апельсину
1
Крем-суп з лисичок
2
Французький цибулевий суп
1