Помідори у власному соку на зиму

Помідори у власному соку на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-13

Про страву

info
time

1:00 г

portions

3 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Помідори у власному соку — неважка заготовка на зиму. Однак багато хто її любить і робить регулярно в сезон томатів.

Інгредієнти

ingredients
3 порції
на 3 літрові банки:
  • 3000 - гр
  • 2000 - гр
  • 60 - гр
  • 50 - гр
  • 3 - шт
  • 6 - шт
  • 3 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Помідори сортуйте - великі, м'яті, м'які помідори підуть на сік, дрібніші помідори - в банки.

Помідори у власному соку на зиму

Крок 2

Відібрані для соку помідори прокрутіть через м'ясорубку, вилийте сік у каструлю та поставте на невеликий вогонь. На три літри соку додайте п'ять столових ложок солі, шість столових ложок цукру, п'ять горошин духмяного перцю, шість лаврових листочків.

Крок 3

Після того, як сік закипить, зніміть піну, кип'ятіть сік доки не перестане утворюватися піна (хвилин 12-15).

Крок 4

Одночасно в іншій каструлі закип'ятити воду та підготувати чашу з крижаною водою.

Крок 5

Покласти в киплячу воду помідори на 30 секунд. Потім перекласти їх у крижану воду.

Крок 6

Очистити помідори від шкірки. Перекласти очищені помідори в стерилізовані банки та залити їх підготовленим соком.

Помідори у власному соку на зиму

Крок 7

Закрутіть банки, переверніть, укутайте ковдрою та залиште до повного остигання.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.