Помідори у власному соку на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Помідори у власному соку — неважка заготовка на зиму. Однак багато хто її любить і робить регулярно в сезон томатів.
Інгредієнти
- 3000 - гр
- 2000 - гр
- 60 - гр
- 50 - гр
- 3 - шт
- 6 - шт
- 3 - шт
Приготування
Крок 1
Помідори сортуйте - великі, м'яті, м'які помідори підуть на сік, дрібніші помідори - в банки.
Крок 2
Відібрані для соку помідори прокрутіть через м'ясорубку, вилийте сік у каструлю та поставте на невеликий вогонь. На три літри соку додайте п'ять столових ложок солі, шість столових ложок цукру, п'ять горошин духмяного перцю, шість лаврових листочків.
Крок 3
Після того, як сік закипить, зніміть піну, кип'ятіть сік доки не перестане утворюватися піна (хвилин 12-15).
Крок 4
Одночасно в іншій каструлі закип'ятити воду та підготувати чашу з крижаною водою.
Крок 5
Покласти в киплячу воду помідори на 30 секунд. Потім перекласти їх у крижану воду.
Крок 6
Очистити помідори від шкірки. Перекласти очищені помідори в стерилізовані банки та залити їх підготовленим соком.
Крок 7
Закрутіть банки, переверніть, укутайте ковдрою та залиште до повного остигання.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1