Хрумкі Вергуни на коньяці
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Вергуни — українські кондитерські вироби з бездріжджового тіста, куди входять борошно, масло, яйця, цукор і як обов’язкова добавка спирт (ром, коньяк, горілка). Аналогами вергунів є Венгерські csöröge, Італійські cenci та chiacchiere, Польські фаворки.
Інгредієнти
- 3 - склянка
- 0.5 - склянка
- 30 - гр
- 3 - шт
- 2 - ст. ложка
- 1 - уп
- 5 - гр
- 1 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
З просіяного борошна і всіх інших інгредієнтів замісити тісто густої консистенції.
Крок 2
Дати хвилин 10-15 йому відпочити.
Крок 3
Потім розкотити на робочій поверхні завтовшки 1-2 мм і нарізати довільно.
Крок 4
У киплячу олію опускати по одному виробу.
Крок 5
Смажити до блідо-золотистого кольору.
Крок 6
Готовий хмиз вийняти шумівкою на паперовий рушник і дати зайвому жиру стекти.
Крок 7
Охололий хворост посипати цукровою пудрою.
Крок 8
Вергуни можна зробити квіточками.
Для цього нарізати кружечки і скласти по три штучки, один на один, склеюючи в середині білком і придавлюючи середину.
Схожі рецепти
Вівсяне печиво
1
Печиво "Київські каштани"
1
Львівський сирник (пляцок)
2
Вергуни на кефірі
1
Хрумкі Вергуни на коньяці
1