Хрумкі Вергуни на коньяці

Хрумкі Вергуни на коньяці
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-09

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти

Вергуни — українські кондитерські вироби з бездріжджового тіста, куди входять борошно, масло, яйця, цукор і як обов’язкова добавка спирт (ром, коньяк, горілка). Аналогами вергунів є Венгерські csöröge, Італійські cenci та chiacchiere, Польські фаворки.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Вергуни:
  • 3 - склянка
  • 0.5 - склянка
  • 30 - гр
  • 3 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - уп
  • 5 - гр
  • 1 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

З просіяного борошна і всіх інших інгредієнтів замісити тісто густої консистенції.

Крок 2

Дати хвилин 10-15 йому відпочити.

Крок 3

Потім розкотити на робочій поверхні завтовшки 1-2 мм і нарізати довільно.

Хрумкі Вергуни на коньяці

Крок 4

У киплячу олію опускати по одному виробу.

Крок 5

Смажити до блідо-золотистого кольору.

Крок 6

Готовий хмиз вийняти шумівкою на паперовий рушник і дати зайвому жиру стекти.

Крок 7

Охололий хворост посипати цукровою пудрою.

Хрумкі Вергуни на коньяці

Крок 8

Вергуни можна зробити квіточками.
Для цього нарізати кружечки і скласти по три штучки, один на один, склеюючи в середині білком і придавлюючи середину.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.