Моті - японський десерт

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Моті - це японський вид тіста, виготовленого з клейкого рису. Особливість цього рису в тому, що при довгому товченні, він набуває солодкого смаку. Тісто легко приготувати у домашніх умовах.
Інгредієнти

- 150 - гр
- 150 - гр
- 1 - ст. ложка
- 250 - мл
- 50 - гр
- 50 - мл
- 4 - шт
Приготування

Крок 1
Розведіть харчовий барвник у воді. Всипте до неї борошно та цукрову пудру, добре перемішайте.
Крок 2
Накрийте миску харчовою плівкою і зробіть у ній 3–4 отвори зубочисткою.
Крок 3
Поставте тісто в мікрохвильову піч на середню потужність на 1 хвилину. Дістаньте та ретельно перемішайте масу.
Крок 4
Знову накрийте її плівкою і готуйте в мікрохвильовій печі ще 40–60 секунд.
Крок 5
Тісто має загуснути і стати трохи прозорим. Якщо воно видається занадто рідким, підігрівайте його ще 20-30 секунд.
Крок 6
Для крему збийте маскарпоне міксером з цукровою пудрою в однорідну пишну масу.
Крок 7
Ягоди промийте та очистіть від плодоніжок. Якщо вони великі, розріжте на 3-4 частини.
Для десерту підійдуть будь-які не надто тверді ягоди чи фрукти, наприклад полуниця, малина, виноград, персик, ківі.
Крок 8
Присипте стіл крохмалем і викладіть на нього тісто, що трохи охололо. Розкотіть його в тонкий пласт і виріжте кухлі діаметром 10-12 см.
Крок 9
Викладіть на кожен шматочок тіста 2-3 чайні ложки крему і помістіть у центр ягоду або шматочок фрукта.

Крок 10
Зберіть і з'єднайте краї так, щоб вийшло тістечко.
Крок 11
Видаліть надлишки тіста, покладіть моті на блюдо швом вниз і змахніть з них крохмаль. Заберіть тістечка в холодильник на 20-30 хвилин.

Поради
Замість барвника можна використовувати фруктовий чи овочевий сік, але тоді потрібно зменшити кількість простої води.
Схожі рецепти
Чорнослив з горіхами в сметані
1

Рецепт цукрових сот з Гри Кальмарів
1

Кофейна пана-кота з кремом маскарпоне
1

Полуниця в склі
1

Відгуки
