Наполеон з вишнями

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Вишня додасть солодкому торту кислинку.
Інгредієнти

- 1 - уп
- 400 - мл
- 4 - шт
- 100 - гр
- 40 - гр
- 20 - гр
- 200 - мл
- 200 - гр
- 50 - гр
- 1 - гр
Приготування

Крок 1
Розморозьте листкове тісто. Розігрійте духовку до 220 градусів. Кожен пласт тіста тонко розкотіть в довжину (в одному напрямку) і розріжте навпіл. Перекладіть на лист і випікайте 10 хв.
Крок 2
Готові коржі остудіть на решітці, потім розділіть ножем на дві частини. У вас має вийти 8 коржів.
Крок 3
Молоко перелийте в каструлю, додайте половину цукрової пудри і нагрівайте на середньому вогні. У невеликій мисці змішайте жовтки з борошном та крохмалем, перемішайте. Додайте цукрову пудру, що залишилася, знову перемішайте.
Крок 4
Як тільки молоко почне закипати, перелийте половину молока в миску з жовтками і ретельно розмішайте віночком. Потім перелийте цю суміш назад у каструлю з молоком та заваріть крем на середньому вогні, весь час помішуючи. Якщо в кремі з'явилися грудочки, протріть його через дрібне сито.
Крок 5
Перелийте готовий крем у контейнер, накрийте поверхню крему харчовою плівкою та приберіть у холодильник. Крем повинен повністю охолонути. Вершки збийте блендером, додайте в крем заварний. Спробуйте і додайте цукрову пудру до смаку, якщо необхідно.
Крок 6
Ягоди промийте і обсушіть, видаліть кісточки. Змішайте з цукром та лимонною кислотою і проваріть на протязі 2 хв.
Крок 7
Два коржі з листкового тіста поламайте руками в крихту для обсипання боків торта.
На блюдо покладіть один корж, змастіть його кремом, викладіть вишні. Зверху покладіть ще один корж і трохи притисніть руками. На корж знову викладіть крем, зверху вишні та новий корж. Збирайте торт, поки не закінчаться коржі. Зверху на торт нанесіть крем та обмажте кремом боки. Обсипте верх і боки торта крихтою. Заберіть у холодильник на 6 годин для просочення.

Схожі рецепти
Полуничний торт
2

Торт “Королівський”
2

Горіховий торт з кавовим кремом
2

Пиріг зебра на кефірі
1

Бенто торт
1

Відгуки
