Наполеон з вишнями

Наполеон з вишнями
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-16

Про страву

info
time

1:00 г

portions

10 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Торти
Назва страви:Торт Наполеон

Вишня додасть солодкому торту кислинку.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
Для коржів:
  • 1 - уп
Для крему:
  • 400 - мл
  • 4 - шт
  • 100 - гр
  • 40 - гр
  • 20 - гр
  • 200 - мл
Для фруктового прошарку:
  • 200 - гр
  • 50 - гр
  • 1 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розморозьте листкове тісто. Розігрійте духовку до 220 градусів. Кожен пласт тіста тонко розкотіть в довжину (в одному напрямку) і розріжте навпіл. Перекладіть на лист і випікайте 10 хв.

Крок 2

Готові коржі остудіть на решітці, потім розділіть ножем на дві частини. У вас має вийти 8 коржів.

Крок 3

Молоко перелийте в каструлю, додайте половину цукрової пудри і нагрівайте на середньому вогні. У невеликій мисці змішайте жовтки з борошном та крохмалем, перемішайте. Додайте цукрову пудру, що залишилася, знову перемішайте.

Крок 4

Як тільки молоко почне закипати, перелийте половину молока в миску з жовтками і ретельно розмішайте віночком. Потім перелийте цю суміш назад у каструлю з молоком та заваріть крем на середньому вогні, весь час помішуючи. Якщо в кремі з'явилися грудочки, протріть його через дрібне сито.

Крок 5

Перелийте готовий крем у контейнер, накрийте поверхню крему харчовою плівкою та приберіть у холодильник. Крем повинен повністю охолонути. Вершки збийте блендером, додайте в крем заварний. Спробуйте і додайте цукрову пудру до смаку, якщо необхідно.

Крок 6

Ягоди промийте і обсушіть, видаліть кісточки. Змішайте з цукром та лимонною кислотою і проваріть на протязі 2 хв.

Крок 7

Два коржі з листкового тіста поламайте руками в крихту для обсипання боків торта.

На блюдо покладіть один корж, змастіть його кремом, викладіть вишні. Зверху покладіть ще один корж і трохи притисніть руками. На корж знову викладіть крем, зверху вишні та новий корж. Збирайте торт, поки не закінчаться коржі. Зверху на торт нанесіть крем та обмажте кремом боки. Обсипте верх і боки торта крихтою. Заберіть у холодильник на 6 годин для просочення.

Наполеон з вишнями
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.