Баварська рулька в пиві
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Schweinshaxe це страва з селянської німецької кухні, вона передбачає недорогу м'ясну частину і, зазвичай тривалий час приготування. Розм'якшення м'язових сполучних тканин відбувається при слабкому вогні протягом тривалого часу. У цьому рецепті свинячу рульку попередньо відварюють зі спеціями, а потім запікають до скоринки.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 500 - мл
- 2 - шт
- 35 - гр
- 2 - ст. ложка
- 3 - ст. ложка
- 110 - гр
- 60 - гр
- 20 - гр
- 180 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 90 - мл
- 60 - гр
- 30 - мл
- 1 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Наріжте цибулю кружальцями товщиною 5 мм.
На середньому вогні розігрійте велику 5-літрову каструлю, додайте стільки рослинної олії, щоб покрити дно.
Крок 2
Вистеліть дно горщика в один шар нарізаною цибулею. Дати просмажитися 2-3 хвилини.
Додати 2 столові ложки копченої паприки і перемішати.
Крок 3
Додайте 2 лаврові листи, 1 чайну ложку чорного перцю горошком, 1 чайну ложку цілих зубчиків, головку неочищеного і горизонтально розрізаного навпіл часнику.
Досипте 35 г солі, щоб допомогти розм’якшити цибулю, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
Крок 4
Свинячу рульку (чи декілька невеликих рульок) покласти в каструлю і залити цілою пляшкою (500 мл) пива. Долийте води, щоб вона покрила свинячі рульки.
Крок 5
Додайте 2 столові ложки цукру і доведіть все до кипіння. Накрийте кришкою і на слабкому вогні томіть 2-4 години.
Крок 6
Вийміть свинячу рульку і покладіть на деко. Спробуйте встановити його вертикально, щоб шкіра була повністю відкрита. Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник без кришки принаймні на 8-12 годин.
Крок 7
Процідіть відвар з рульки і збережіть близько 300 мл. Помістіть його в герметичний контейнер і охолодіть.
Крок 8
Підготуйте всі інгредієнти, включаючи попередньо нарізані цибулю, болгарський перець і часник.
На сильному вогні додайте рослинне масло в розігріту сковороду середнього розміру.
Обсмажуйте цибулю та перець приблизно 5 хвилин, часто помішуючи.
Крок 9
Додати подрібнений часник, томатне пюре, цілі зубчики часнику, пиво, гірчицю та мед. Перемішайте все разом і зменшіть вогонь до середнього. Дайте покипіти ще 5 хвилин.
Додайте цукор, лимонний сік і приправу. Все перемішайте і дайте поваритися ще 2-3 хвилини.
Погружним блендером все перебийте.
Накрийте каструлю кришкою і на слабкому вогні, повільно тушкуйте 15 хвилин.
Протріть соус через сито і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Крок 10
Смаження рульки
Збережений бульйон перелийте в керамічний або скляний посуд з низьким бортиком. Покладіть свинячу рульку на деко, в ідеалі вертикально, щоб шкіра була повністю оголена.
Розігрійте духовку до 170ºC, конвекційну піч, увімкнувши вентилятор.
Крок 11
Запікайте рульку від 3,5 до 4 годин. Слідкуйте за рівнем рідини у формі для запікання та додавайте воду за потреби.
Через 3 години полийте рульку хоча б один раз соком і дайте посмажитися ще 30 хвилин.
Крок 12
Перевірте готовність, постукавши нігтем по шкірці рульки. Якщо він видає порожній звук, рулька готова, якщо ні, дайте йому посмажитися ще трохи.
Крок 13
Перед подачею дайте рульці відпочити мінімум 20 хвилин. Подавайте в гарячому вигляді з соусом.
Поради
Стежте за тим, щоб свинячі рульки варилися в ледь киплячій рідині. Якщо ви дасте йому повністю закипіти, жир розтопиться, а м’ясо відпаде від кісток. Мета цього етапу – надати м’ясу смаку.
Свинячі рульки зберігають у холодильнику без кришки, щоб дати висохнути та зміцнити шкіру. Це важливий крок для отримання хрусткої хрусткої скоринки після смаження.
Схожі рецепти
Баварська рулька в пиві
2
Курячий паприкаш
1
Глазуровані ребра в тосканському стилі
2
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1