Виноград як оливки на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Виноград як оливки – ідеальна закуска та відмінний інгредієнт для створення різних закусок: канапе, бутербродів. Заготовлений на зиму виноград під оливки виходить солодкувато-кислим смаком з легкою пікантною гірчичною ноткою.
Інгредієнти
- 600 - гр
- 2 - ч. ложка
- 4 - шт
- 1 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Зчистіть ягоди винограду з грон у глибоку миску та залийте теплою водою, ретельно промийте, змиваючи з ягід живі дріжджі.
Крок 2
Промийте ємності та висипте в них виноград.
Крок 3
Закип'ятіть воду в чайнику і залийте її в банки із вмістом, підставляючи під дно банки ніж, щоб вона не луснула від перепаду температур. Накрийте кришками і пропарте 10 хвилин.
Крок 4
З'єднайте в каструлі сіль, мелений чорний перець, горошковий перець, зерна гірчиці і цукор. Влийте воду та помістіть каструлю на плиту, доведіть розсіл до кипіння.
Крок 5
Злийте гарячу воду з банок із виноградом. Зніміть каструлю з розсолом із плити, влийте в неї яблучний оцет і перемішайте.
Крок 6
Залийте маринад у банки з пропареними ягодами доверху.
Крок 7
Відразу ж закрутіть ємності гарячими кришками та перевірте герметичність.
Залишіть для охолодження на добу, а потім перенесіть на зберігання. Виноград як оливки на зиму готовий.
Поради
Не забувайте пропарювати виноград перед консервацією, обов'язково проколюйте голкою кожну ягідку, щоб вона не лопнула навпіл при заливанні окропу в ємності! Використовуйте метод подвійної заливки, але якщо сумніваєтеся в тому, що заготівля витримає зберігання при кімнатній температурі, то до кожної банку додайте по половині таблетки аспірину.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1