Виноград як оливки на зиму

Виноград як оливки на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-26

Про страву

info
time

45 хв

portions

2 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Виноград як оливки – ідеальна закуска та відмінний інгредієнт для створення різних закусок: канапе, бутербродів. Заготовлений на зиму виноград під оливки виходить солодкувато-кислим смаком з легкою пікантною гірчичною ноткою.

Інгредієнти

ingredients
2 порції
На дві банки 0,5 мл:
  • 600 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 4 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Зчистіть ягоди винограду з грон у глибоку миску та залийте теплою водою, ретельно промийте, змиваючи з ягід живі дріжджі.

Крок 2

Промийте ємності та висипте в них виноград.

Крок 3

Закип'ятіть воду в чайнику і залийте її в банки із вмістом, підставляючи під дно банки ніж, щоб вона не луснула від перепаду температур. Накрийте кришками і пропарте 10 хвилин.

Крок 4

З'єднайте в каструлі сіль, мелений чорний перець, горошковий перець, зерна гірчиці і цукор. Влийте воду та помістіть каструлю на плиту, доведіть розсіл до кипіння.

Крок 5

Злийте гарячу воду з банок із виноградом. Зніміть каструлю з розсолом із плити, влийте в неї яблучний оцет і перемішайте.

Крок 6

Залийте маринад у банки з пропареними ягодами доверху.

Крок 7

Відразу ж закрутіть ємності гарячими кришками та перевірте герметичність.

Залишіть для охолодження на добу, а потім перенесіть на зберігання. Виноград як оливки на зиму готовий.

Поради

Не забувайте пропарювати виноград перед консервацією, обов'язково проколюйте голкою кожну ягідку, щоб вона не лопнула навпіл при заливанні окропу в ємності! Використовуйте метод подвійної заливки, але якщо сумніваєтеся в тому, що заготівля витримає зберігання при кімнатній температурі, то до кожної банку додайте по половині таблетки аспірину.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.