Сирна паска Лимонно-макова

Сирна паска Лимонно-макова
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-04

Про страву

info
time

1:30 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Паска

Такий вершковий смак, неймовірно ніжна текстура та ненав'язливе похрумкування маку зроблять ваш великодній обід неповторним!

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Для паски:
  • 600 - гр
  • 100 - гр
  • 100 - гр
  • 4 - ст. ложка
  • 100 - гр
  • 1 - шт
  • 2 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Мак промити, помістити каструлю і, залити водою таким чином, щоб вона була трохи вище маку. Довести до кипіння, проварити 2-3 хвилини, зняти вогню і залишити під кришкою до охолодження. Злити рідину, що залишилася, мак двічі пропустити через м'ясорубку з дрібними отворами.

Крок 2

Сир з'єднайте з м'яким вершковим маслом, сметаною та цукром. Подрібнити блендером до однорідної маси і розділити всю масу на 1/3 і 2/3 частини.

Крок 3

У більшу частину додати цедру лимона,куркуму та перемішати. Найменшу частину з'єднати з маковою масою і перемішати.

Крок 4

Форму для приготування сирної паски викласти злегка вологою марлею, намагаючись, щоб не було складок. Розподілити білу сирну масу по стінках форми, намагається щоб товщина білого шару скрізь була однаковою. Залишіть 2-3 столові ложки для того, щоб потім зробити дно пасхи.

Крок 5

Усередині викласти сирно-макову начинку та розрівняти. Накрити рештою білої маси, розрівняти.

Крок 6

Загорнути краї марлі на сирну масу. Зверху покласти вантаж, наприклад, склянку з водою. Залишити в холодильнику на 12 годин, періодичний зливаючи рідину, що утворилася на тарілці.

Крок 7

Зняти вантаж, розгорнути марлю. Перевернути паску на тарілку, прикрасити за власним бажанням. Сирно-макова паска готова до подачі!

Поради

За бажанням до сирної маси можна додати желатин.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.