Сирна паска Лимонно-макова

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Такий вершковий смак, неймовірно ніжна текстура та ненав'язливе похрумкування маку зроблять ваш великодній обід неповторним!
Інгредієнти

- 600 - гр
- 100 - гр
- 100 - гр
- 4 - ст. ложка
- 100 - гр
- 1 - шт
- 2 - гр
Приготування

Крок 1
Мак промити, помістити каструлю і, залити водою таким чином, щоб вона була трохи вище маку. Довести до кипіння, проварити 2-3 хвилини, зняти вогню і залишити під кришкою до охолодження. Злити рідину, що залишилася, мак двічі пропустити через м'ясорубку з дрібними отворами.
Крок 2
Сир з'єднайте з м'яким вершковим маслом, сметаною та цукром. Подрібнити блендером до однорідної маси і розділити всю масу на 1/3 і 2/3 частини.
Крок 3
У більшу частину додати цедру лимона,куркуму та перемішати. Найменшу частину з'єднати з маковою масою і перемішати.
Крок 4
Форму для приготування сирної паски викласти злегка вологою марлею, намагаючись, щоб не було складок. Розподілити білу сирну масу по стінках форми, намагається щоб товщина білого шару скрізь була однаковою. Залишіть 2-3 столові ложки для того, щоб потім зробити дно пасхи.
Крок 5
Усередині викласти сирно-макову начинку та розрівняти. Накрити рештою білої маси, розрівняти.
Крок 6
Загорнути краї марлі на сирну масу. Зверху покласти вантаж, наприклад, склянку з водою. Залишити в холодильнику на 12 годин, періодичний зливаючи рідину, що утворилася на тарілці.
Крок 7
Зняти вантаж, розгорнути марлю. Перевернути паску на тарілку, прикрасити за власним бажанням. Сирно-макова паска готова до подачі!
Поради
За бажанням до сирної маси можна додати желатин.
Схожі рецепти
Чорнослив з горіхами в сметані
1

Рецепт цукрових сот з Гри Кальмарів
1

Кофейна пана-кота з кремом маскарпоне
1

Полуниця в склі
1

Відгуки
