Курка "Везувіо"

Курка "Везувіо"
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-10

Про страву

info
time

1:30 г

portions

9 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Курячі гомілки

Курка "Везувіо" - це фірмова страва Чикаго, є італійсько-американською стравою, приготоване з курки на кістці і скибочок картоплі, обсмажених з часником, орегано, білим вином і оливковою олією, та запечене до хрусткої скоринки.

Інгредієнти

ingredients
9 порції
Курка "Везувіо":
  • 4 - шт
  • 4 - шт
  • 4 - шт
  • 1000 - гр
  • 200 - гр
  • 200 - мл
  • 1 - шт
  • 6 - шт
  • 2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - уп
  • 0.3 - ч. ложка
  • 0.3 - ч. ложка
  • 20 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Змішайте сіль, паприку, гострий та чорний перець і приправте цією сумішшю шматки курки. Складіть курку в миску і залиште маринуватися на 1 годину. За цей час кілька разів перемішайте куряче м'ясо у маринаді. Потрібно, щоб воно поступово промаринувалося з усіх боків.

Крок 2

Потім добре розігрійте сковороду і обсмажте в ній шматки курки до яскравої рум'яної скоринки. Перекладіть курку на окрему тарілку.

Крок 3

Картоплю наріжте шматочками і обсмажте на тій же сковороді до отримання яскравої рум'яної скоринки. Кожна долька має бути обсмажена з усіх боків. Тому смажте у кілька прийомів. Обсмажену картоплю перекладіть у миску.

Крок 4

В ту ж сковороду додайте пару ложок олії та викладіть подрібнений часник та італійські трави, чебрець та орегано. Влийте вино і доведіть все до кипіння. Зменшіть вогонь під сковородою та продовжуйте прогрівати соус, активно перемішуючи всі інгредієнти лопаткою. Постарайтеся максимально зіскребти усі прижарки зі дна сковороди.

Крок 5

У форму для запікання викладіть картоплю та облийте її приготованим соусом. Зверху покладіть шматочки курки.
Все збризкайте оливковою олією і поставте в розігріту до 180 ºС духовку. Запікайте блюдо 35-40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте до форми розморожений зелений горошок.

Крок 6

Готову курча «Везувіо» полийте лимонним соком і посипте цедрою лимона та рубаною петрушкою. Подавайте з улюбленими соусами та скибочками лимона.

Курка "Везувіо"
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.