Курка "Везувіо"
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
1:30 г
9 порції
Легко готувати
Курка "Везувіо" - це фірмова страва Чикаго, є італійсько-американською стравою, приготоване з курки на кістці і скибочок картоплі, обсмажених з часником, орегано, білим вином і оливковою олією, та запечене до хрусткої скоринки.
Інгредієнти
- 4 - шт
- 4 - шт
- 4 - шт
- 1000 - гр
- 200 - гр
- 200 - мл
- 1 - шт
- 6 - шт
- 2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - уп
- 0.3 - ч. ложка
- 0.3 - ч. ложка
- 20 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Змішайте сіль, паприку, гострий та чорний перець і приправте цією сумішшю шматки курки. Складіть курку в миску і залиште маринуватися на 1 годину. За цей час кілька разів перемішайте куряче м'ясо у маринаді. Потрібно, щоб воно поступово промаринувалося з усіх боків.
Крок 2
Потім добре розігрійте сковороду і обсмажте в ній шматки курки до яскравої рум'яної скоринки. Перекладіть курку на окрему тарілку.
Крок 3
Картоплю наріжте шматочками і обсмажте на тій же сковороді до отримання яскравої рум'яної скоринки. Кожна долька має бути обсмажена з усіх боків. Тому смажте у кілька прийомів. Обсмажену картоплю перекладіть у миску.
Крок 4
В ту ж сковороду додайте пару ложок олії та викладіть подрібнений часник та італійські трави, чебрець та орегано. Влийте вино і доведіть все до кипіння. Зменшіть вогонь під сковородою та продовжуйте прогрівати соус, активно перемішуючи всі інгредієнти лопаткою. Постарайтеся максимально зіскребти усі прижарки зі дна сковороди.
Крок 5
У форму для запікання викладіть картоплю та облийте її приготованим соусом. Зверху покладіть шматочки курки.
Все збризкайте оливковою олією і поставте в розігріту до 180 ºС духовку. Запікайте блюдо 35-40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте до форми розморожений зелений горошок.
Крок 6
Готову курча «Везувіо» полийте лимонним соком і посипте цедрою лимона та рубаною петрушкою. Подавайте з улюбленими соусами та скибочками лимона.
Схожі рецепти
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Парміджана з баклажанів
1