Ніжинський салат з огірків на зиму

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Назва салату походить від назви міста Ніжин Чернігівської області України, де вирощують огірки однойменного сорту. У цьому місті знаходиться «Ніжинський консервний завод». Він вже більше 90 років виготовляє овочеву консервацію, в тому числі огірки консервовані по-Ніжинські.
Інгредієнти

- 2000 - гр
- 500 - гр
- 1 - шт
- 1.5 - ст. ложка
- 3 - ст. ложка
- 5 - гр
- 90 - мл
- 100 - мл
Приготування

Крок 1
Зріжте з огірків попки, а решту наріжте кружальцями товщиною 3-5 мм.
Крок 2
Цибулю розріжте навпіл. Кожну частину розріжте поперек на дві і порубайте. Подрібніть кріп.
Крок 3
Викладіть огірки та зелень у велику ємність, яку можна буде поставити на вогонь.
Крок 4
Додайте сіль, цукор, перець та олію. Ретельно перемішайте.
Крок 5
Залишіть під кришкою на 2–4 години. За цей час із огірків виділиться сік.

Крок 6
Поставте на плиту та доведіть до кипіння. Відразу влийте оцет і варіть 3-4 хвилини, помішуючи.
Крок 7
Розкладіть салат в стерилізовані банки і закатайте.

Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1

Мариновані білі гриби
1

Густий сливовий джем на зиму
1

Джем з лохини
1

Гостра аджика з базиліком
1

Відгуки
