Панакота з лохиною

Панакота з лохиною
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-31

Про страву

info
time

1:30 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Панакота

Panna cotta, італійське слово «варені вершки» — це легкий бездоганний десерт. Його легко посилити додаванням свіжих сезонних фруктів або інших смаків, таких як мигдаль, шоколад, лимон або еспресо.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Панакота:
  • 480 - мл
  • 1 - шт
  • 70 - гр
  • 60 - мл
  • 1 - ч. ложка
Сироп з лохини:
  • 2 - склянка
  • 120 - мл
  • 100 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Желатин розвести в холодній воді.

Крок 2

Додайте в каструлю лохину + воду + цукор. Нехай вариться 10 хвилин, поки трохи не загусне. Процідіть сироп через сито. Залиште лохину для начинки.

Крок 3

Тим часом додайте в каструлю жирні вершки + цукор і доведіть близько до кипіння. (Не дайте закипіти). Вимкніть вогонь і додайте ваніль і желатин. Перемішуйте, поки желатин не розчиниться.

Крок 4

Процідіть суміш через сито, щоб позбутися нерозчиненого желатину. Додайте 1/2 склянки сиропу з лохини і добре перемішайте.

Крок 5

Розлийте у 8-10 міні-чашечок для десерту, залишаючи принаймні 1/2 дюйма зверху. Дайте йому постояти на кухонному столі, щоб повністю охолонути, приблизно 20 хвилин.

Крок 6

Поставте в холодильник на годину-дві, щоб воно добре застигло. Через годину десертні стаканчики залити сиропом, що залишився, і знову поставити в холодильник.

Поради

Якщо желатин не розчиняється, знову поставте його на плиту ще на хвилину, постійно помішуючи.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.