Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Кардамон має сильний і яскравий аромат. І гарний спосіб використовувати цю пряність – повторити рецепт Kanelbullar шведських булочок з Кардамоном. Булки виходять м'які та пряні, і під час випічки по квартирі розливатиметься дивовижний аромат.
Інгредієнти

- 300 - мл
- 1 - уп
- 650 - гр
- 110 - гр
- 60 - гр
- 2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 2 - шт
- 110 - гр
- 65 - гр
- 2 - ч. ложка
- 50 - мл
- 40 - гр
- 1 - уп
- 5 - гр
- 1 - ч. ложка
Приготування

Крок 1
Нагрійте молоко до 40℃, засипте в нього дріжджі та відставте на 5 хвилин. Якщо молоко буде холодним, то дріжджі діятимуть повільніше і вам доведеться довше чекати.
Крок 2
Покладіть інгредієнти для тіста, що залишилися, в чашу міксера, влийте дріжджі і швидко перемішуйте лопаткою до стану пухнастого тіста. Потім збивайте усе 15 хвилин на низькій швидкості.
Крок 3
Велику миску змастіть маслом, перекладіть тісто, накрийте його рушником і відставте в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося.
Крок 4
Коли тісто для шведської булочки із кардамоном майже підніметься, починайте готувати начинку. Збийте масло, цукор та перетертий кардамон у невеликій ємності за допомогою ручного міксера.
Крок 5
Змастіть робочу поверхню маслом, акуратно розкотіть тісто прямокутником розмірами близько 35х50 см. Потім рівномірно розподіліть начинку по його поверхні.

Крок 6
Візьміться за короткий край розкатаного тіста, складіть 1/3 пласта до середини. Третю частину складіть, як конверт, і знову розкотіть тісто, але вже до розмірів 25х35 см.

Крок 7
Починаючи із загнутого краю, наріжте пласт на смужки по 2 см. Потім розріжте кожну смужку вздовж, але не до краю, залишаючи 2 сантиметри тіста цілісними.

Крок 8
Є кілька варіантів сформувати таку булочку. Краї розрізаної смужки можна скрутити в один бік, а потім обернути їх навколо себе у зворотному напрямку. Повертайте джгутики по колу, заправляючи кінці під булочку.

Крок 9
Викладіть заготовки на змащене деко. Між ними має бути достатньо місця, бо у процесі вони збільшуватимуться. Можливо, тому вам знадобляться відразу два деки.

Крок 10
Накрийте заготовки рушником або будь-якою кришкою, залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

Крок 11
Коли заготовки ще піднімуться, розігрійте духовку до 220℃. Випікайте булочки до золотистого кольору протягом 15-20 см. Ступінь готовності можна перевірити кухонним термометром – температура має бути 90-95℃.

Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
