Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-09

Про страву

info
time

1:30 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Кухня:Шведська
Категорія страви:Випічка
Назва страви:Булочки

Кардамон має сильний і яскравий аромат. І гарний спосіб використовувати цю пряність – повторити рецепт Kanelbullar шведських булочок з Кардамоном. Булки виходять м'які та пряні, і під час випічки по квартирі розливатиметься дивовижний аромат.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Для булочок:
  • 300 - мл
  • 1 - уп
  • 650 - гр
  • 110 - гр
  • 60 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 2 - шт
Для начинки:
  • 110 - гр
  • 65 - гр
  • 2 - ч. ложка
Для топінгу:
  • 50 - мл
  • 40 - гр
  • 1 - уп
  • 5 - гр
  • 1 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Нагрійте молоко до 40℃, засипте в нього дріжджі та відставте на 5 хвилин. Якщо молоко буде холодним, то дріжджі діятимуть повільніше і вам доведеться довше чекати.

Крок 2

Покладіть інгредієнти для тіста, що залишилися, в чашу міксера, влийте дріжджі і швидко перемішуйте лопаткою до стану пухнастого тіста. Потім збивайте усе 15 хвилин на низькій швидкості.

Крок 3

Велику миску змастіть маслом, перекладіть тісто, накрийте його рушником і відставте в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося.

Крок 4

Коли тісто для шведської булочки із кардамоном майже підніметься, починайте готувати начинку. Збийте масло, цукор та перетертий кардамон у невеликій ємності за допомогою ручного міксера.

Крок 5

Змастіть робочу поверхню маслом, акуратно розкотіть тісто прямокутником розмірами близько 35х50 см. Потім рівномірно розподіліть начинку по його поверхні.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 6

Візьміться за короткий край розкатаного тіста, складіть 1/3 пласта до середини. Третю частину складіть, як конверт, і знову розкотіть тісто, але вже до розмірів 25х35 см.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 7

Починаючи із загнутого краю, наріжте пласт на смужки по 2 см. Потім розріжте кожну смужку вздовж, але не до краю, залишаючи 2 сантиметри тіста цілісними.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 8

Є кілька варіантів сформувати таку булочку. Краї розрізаної смужки можна скрутити в один бік, а потім обернути їх навколо себе у зворотному напрямку. Повертайте джгутики по колу, заправляючи кінці під булочку.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 9

Викладіть заготовки на змащене деко. Між ними має бути достатньо місця, бо у процесі вони збільшуватимуться. Можливо, тому вам знадобляться відразу два деки.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 10

Накрийте заготовки рушником або будь-якою кришкою, залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar

Крок 11

Коли заготовки ще піднімуться, розігрійте духовку до 220℃. Випікайте булочки до золотистого кольору протягом 15-20 см. Ступінь готовності можна перевірити кухонним термометром – температура має бути 90-95℃.

Шведські булочки з кардамоном Kanelbullar
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.