Панакота з полуницею
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Готуємо смачний та ніжний італійський десерт – панна-котту (панакоту, panna cotta).
Інгредієнти
- 250 - мл
- 250 - мл
- 50 - гр
- 2 - гр
- 9 - гр
- 500 - гр
- 100 - гр
- 6 - гр
Приготування
Крок 1
Порошок желатину залити холодним молоком (зручно робити це одразу в сотейнику). Залишити набухання на 10 хвилин.
Крок 2
До набряклого желатину додати вершки та цукор. Туди ж відправити насіння зі стручка ванілі. Розмішати, поставити на вогонь.
Крок 3
Прогріти приблизно до 60 градусів, помішуючи вінчиком. Не давати суміші закипіти! Зняти з вогню.
Крок 4
Процідити через дрібне сито у склянки. Склянки поставити під нахилом. Остудити до кімнатної температури, потім прибрати в холодильник на 3 години для повного застигання.
Крок 5
Готуємо соус. Порошок желатину залити водою та залишити для набухання на 10 хвилин. Нагріваємо набухший желатин до 60 градусів.
Крок 6
До полуниці додаємо цукор і разом з соком, що утворився, пюруємо занурювальним блендером. Вийде дуже пишна і повітряна маса. Додаємо желатин та перемішуємо.
Крок 7
Поверх вершкового десерту викладаємо полуничний соус та залишаємо в холодильнику на декілька годин до хастигання.
Крок 8
Панна-котта з полуницею готова. За бажанням прикрашаємо м'ятою. Смачного!
Схожі рецепти
Вівсяне печиво
1
Печиво "Київські каштани"
1
Львівський сирник (пляцок)
2
Вергуни на кефірі
1
Хрумкі Вергуни на коньяці
1