Панакота з полуницею

Панакота з полуницею
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-24

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Панакота

Готуємо смачний та ніжний італійський десерт – панна-котту (панакоту, panna cotta).

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для панакоти:
  • 250 - мл
  • 250 - мл
  • 50 - гр
  • 2 - гр
  • 9 - гр
Полуничний шар:
  • 500 - гр
  • 100 - гр
  • 6 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Порошок желатину залити холодним молоком (зручно робити це одразу в сотейнику). Залишити набухання на 10 хвилин.

Крок 2

До набряклого желатину додати вершки та цукор. Туди ж відправити насіння зі стручка ванілі. Розмішати, поставити на вогонь.

Крок 3

Прогріти приблизно до 60 градусів, помішуючи вінчиком. Не давати суміші закипіти! Зняти з вогню.

Крок 4

Процідити через дрібне сито у склянки. Склянки поставити під нахилом. Остудити до кімнатної температури, потім прибрати в холодильник на 3 години для повного застигання.

Крок 5

Готуємо соус. Порошок желатину залити водою та залишити для набухання на 10 хвилин. Нагріваємо набухший желатин до 60 градусів.

Крок 6

До полуниці додаємо цукор і разом з соком, що утворився, пюруємо занурювальним блендером. Вийде дуже пишна і повітряна маса. Додаємо желатин та перемішуємо.

Крок 7

Поверх вершкового десерту викладаємо полуничний соус та залишаємо в холодильнику на декілька годин до хастигання.

Крок 8

Панна-котта з полуницею готова. За бажанням прикрашаємо м'ятою. Смачного!

Панакота з полуницею
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.