Печиво Лінцер з джемом

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Лінцське печиво або Linzer Plätzchen - це автрійське печиво-сендвіч з джемом. У Швейцарії, Південній Німеччині та Південному Тиролі лінцські очі часто носять регіональну назву «шпіцбуб» (нім. Spitzbub — «бешкетник»).
Інгредієнти

- 250 - гр
- 150 - гр
- 100 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 2 - гр
- 1 - шт
- 200 - гр
- 100 - гр
- 50 - гр
Приготування

Крок 1
Змішайте в мисці борошно, мигдаль, цукор, корицю та сіль. Додайте яйце і вершкове масло. Швидко вимісіть руками, щоб утворилося гладке пісочне тісто. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у фольгу та охолодіть приблизно на 1 годину.
Крок 2
Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні до товщини приблизно 3 мм. Виріжте 40 частинок печива круглою формочкою з хвилястим краєм (приблизно 5,5 см Ø). Викладіть на 2 дека, вистелених папером для випікання, і за допомогою меншої круглої формочки з хвилястим краєм (приблизно 2,5 см) виріжте отвір у середині кожного. Залишки тіста знову перемішайте і, якщо необхідно, знову ненадовго охолодіть. Випікайте печиво одне за одним у попередньо розігрітій духовці (електрична плита: 200 °C/духовка з конвектором: 175 °C) протягом 8-10 хвилин.
Крок 3
Знову розкачайте тісто, що залишилося, і виріжте 40 частинок печива без отворів і розподіліть їх на 2 дека. Випікайте по черзі в розігрітій духовці (електрична плита: 200 °C/духовка з вентилятором: 175 °C) протягом 8-10 хвилин. Дайте печиву охолонути.

Крок 4
Добре перемішайте джем і намажте ним печиво без вирізу. Помістіть печиво з отвором зверху та обережно притисніть його. Печиво Linzer посипте цукровою пудрою. Залишок джему доведіть до кипіння в маленькій каструлі, розведіть по бажанню з желатином. Дайте ненадовго охолонути та залийте в кондитерський мішок або пакет для заморожування. Відріжте невеликий кінчик і заповніть отвір в середині печива желе. Дайте застигнути приблизно на 2 години.

Схожі рецепти
Здобний горіховий рулет із ніжного тіста
1

Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Відгуки
