Яблучна шарлотка з штрейзелем
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Яблучна шарлотка з штрейзелем - це шарлотка з крихтою. Штрейзель це крихта з борошна, цукру та вершкового масла, яка при запіканні стає рум'яною і хрусткою. У Німеччині словом Streusel («крихта, посипка») називають суміш цукрового піску, крихт тіста та кориці, використовується для посипки випечених кондитерських виробів. Штрейзелем покривають булочки, пироги, кекси.
Інгредієнти
- 80 - гр
- 100 - гр
- 1 - ч. ложка
- 2 - шт
- 100 - гр
- 130 - гр
- 1 - уп
- 2 - гр
- 200 - гр
- 100 - гр
- 50 - гр
- 2 - гр
- 10 - гр
- 5 - гр
- 1 - ч. ложка
- 120 - гр
- 3 - шт
- 150 - гр
- 10 - мл
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C.
Крок 2
Для основи торта збийте масло, цукор і ванільний екстракт до кремоподібного стану. Потім додайте яйця, сметану і перемішайте. Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю і додайте в тісто. Швидко перемішайте до однорідності та викладіть тісто у форму діаметром 20 см, вистелену пергаментом.
Крок 3
Для начинки змішайте борошно з коричневим і білим цукром, сіллю, спеціями, ванільним екстрактом і маслом, щоб утворилися крихти. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину та наріжте шматочками приблизно 3 см х 3 см.
Крок 4
Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину та наріжте шматочками приблизно 3 см х 3 см.
Крок 5
Викладіть половину яблук на тісто, а зверху покладіть половину суміші для штрейзеля. Потім розкладіть яблука, що залишилися, а потім штрейзел, що залишився, і запікайте все в духовці приблизно 60 хвилин. Через 40 хвилин накрийте пиріг фольгою, та продовжуйте випікати. Потім дайте йому охолонути протягом 1 години.
Крок 6
В кінці змішайте цукрову пудру з лимонним соком і змастіть нею пиріг. Насолоджуйтесь пирогом з близькими.
Схожі рецепти
Горішки зі згущеним молоком
1
Різдвяний калач
2
Яблучна шарлотка з штрейзелем
1
Печиво-віночки
1
Марципанове печиво з листкового тіста
1