Парміджана з баклажанів
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Баклажани Парміджана (Parmigiana di Melanzane) — це ідеальний рецепт комфортної їжі. Смажені баклажани, запечені в блюді з томатним соусом, базиліком, пармезаном і моцарелою. Шари смажених баклажанів, сиру моцарела та пармезан, запечені разом із простим томатним соусом, просто смакують як рай. Якщо спочатку злегка посолити баклажани, це витягне багато вологи та запобіжить тому, щоб баклажани parmigiana стали мокрими або водянистими під час запікання.
Інгредієнти
- 700 - шт
- 700 - гр
- 1 - шт
- 1 - шт
- 250 - гр
- 70 - гр
- 0.5 - ст. ложка
- 10 - гр
- 125 - мл
Приготування
Крок 1
Тонко наріжте баклажани, а потім покладіть їх на друшляк. Злегка посипте їх сіллю і відставте на 1 годину. Це вийме зайву воду та допоможе не вібрати багато олії під час смаження.
Крок 2
Тим часом приготуйте простий томатний соус. Дрібно наріжте 1 цибулину і обсмажте на сковороді з оливковою олією, поки вона не стане прозорою і м’якою, але не підрум’яниться. Додайте томатну пасту (томатне пюре) і невеликий пучок базиліка, порваний руками. Додайте щіпку солі та перцю, перемішайте та дайте йому повільно прокипіти 10-15 хвилин. Відкладіть в сторону.
Крок 3
Промийте скибочки баклажанів під холодною водою і обсушіть їх кухонним рушником або папером. Злегка присипте їх борошном, струсивши надлишки, потім обсмажте на соняшниковій олії по кілька секунд з кожного боку, обсушіть на кухонному папері, щоб видалити надлишки олії.
Крок 4
Розігрійте духовку до 180°C. Можна використати форму прямокутну або квадратну.
Крок 5
Ложкою налийте невелику кількість томатного соусу на дно форми для запікання і розподіліть його навколо, щоб баклажани не прилипали.
Крок 6
Потім додайте в блюдо один шар баклажанів, потім посипте сиром пармезан, кубиками моцарелли, дрібкою перцю і парою ложок томатного соусу (залиште 1/3 соусу для останнього шару). Продовжуйте з наступним шаром, поки у вас не залишиться один верхній шар.
Крок 7
Для верхнього шару викладіть томатний соус, що залишився, і зверху посипте пармезаном і моцарелою. Нещільно накрийте фольгою та запікайте 20 хвилин, зніміть фольгу та випікайте ще 20 хвилин, поки вони не стануть красивими та золотистими. Дайте йому відпочити 5 хвилин перед подачею.
Схожі рецепти
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Парміджана з баклажанів
1