Медівник з горіхами на паленому цукру
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Старовинний рецепт медівника на паленому цукрі, завдяки якому медівник має насичений карамельний смак і колір. Найкращий і найсмачніших рецепт від наших бабусь, який передається з покоління в покоління.
Інгредієнти
- 100 - гр
- 125 - мл
- 3 - шт
- 450 - гр
- 250 - мл
- 100 - мл
- 100 - мл
- 1 - ст. ложка
- 650 - гр
- 150 - гр
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Приготуємо карамель:
В сотейник висипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Коли цукор починає плавитися , перемішуємо його. Розтоплюємо його до чорної маси , постійно перемішуємо силіконовою лопаткою. Дуже обережно, невеликими порціями вливаємо крутий окріп . Мішаємо щоб вся карамель розчинилася, знімаємо з плити , переливаємо в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.
Крок 2
В миску виливаємо яйця, додаємо цукор, сіль і збиваємо до білого. Вливаємо кефір, олію, мед і карамельну масу, суміш спецій для пряників і гарно перемішуємо міксером. Просіяне борошно змішуємо з содою і всипаємо в рідину і перемішуємо міксером до однорідності.
Крок 3
Просіяне борошно змішуємо з содою і всипаємо в рідину і перемішуємо міксером до однорідності.
Крок 4
Горіхи трішки підсмажуємо, подрібнюємо злегка скалкою і висипаємо в тісто . Перемішуємо і залишаємо на 30-60 хв.
Крок 5
Тісто перекладаємо в форму застелену пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 60 хв.
Крок 6
Охолоджуємо на решітці, декоруємо на свій смак.
Схожі рецепти
Торт "Естерхазі"
2
Млинний торт з матча
1
Медівник з горіхами на паленому цукру
2
Горіховий торт
1
Тарт з чорної та червоної смородини
1