Медівник з горіхами на паленому цукру

Медівник з горіхами на паленому цукру
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-18

Про страву

info
time

2:30 г

portions

12 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Торти
Назва страви:Пиріг

Старовинний рецепт медівника на паленому цукрі, завдяки якому медівник має насичений карамельний смак і колір. Найкращий і найсмачніших рецепт від наших бабусь, який передається з покоління в покоління.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Карамель:
  • 100 - гр
  • 125 - мл
Для медівника:
  • 3 - шт
  • 450 - гр
  • 250 - мл
  • 100 - мл
  • 100 - мл
  • 1 - ст. ложка
  • 650 - гр
  • 150 - гр
  • 10 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Приготуємо карамель:
В сотейник висипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Коли цукор починає плавитися , перемішуємо його. Розтоплюємо його до чорної маси , постійно перемішуємо силіконовою лопаткою. Дуже обережно, невеликими порціями вливаємо крутий окріп . Мішаємо щоб вся карамель розчинилася, знімаємо з плити , переливаємо в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.

Медівник з горіхами на паленому цукру

Крок 2

В миску виливаємо яйця, додаємо цукор, сіль і збиваємо до білого. Вливаємо кефір, олію, мед і карамельну масу, суміш спецій для пряників і гарно перемішуємо міксером. Просіяне борошно змішуємо з содою і всипаємо в рідину і перемішуємо міксером до однорідності.

Крок 3

Просіяне борошно змішуємо з содою і всипаємо в рідину і перемішуємо міксером до однорідності.

Крок 4

Горіхи трішки підсмажуємо, подрібнюємо злегка скалкою і висипаємо в тісто . Перемішуємо і залишаємо на 30-60 хв.

Крок 5

Тісто перекладаємо в форму застелену пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 60 хв.

Крок 6

Охолоджуємо на решітці, декоруємо на свій смак.

Медівник з горіхами на паленому цукру
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.