Шоколадна Паска крафін

Шоколадна Паска крафін
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-21

Про страву

info
time

1:30 г

portions

3 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Паска

Повітряне, м'яке, ванільно – шоколадне тісто та привабливий зовнішній вигляд паски порадують ваших гостей та близьких у світле свято Великодня!

Інгредієнти

ingredients
3 порції
Для опари:
  • 170 - гр
  • 7 - гр
  • 20 - гр
  • 140 - гр
Для ванільного тіста:
  • 1 - шт
  • 50 - гр
  • 35 - гр
  • 125 - гр
  • 5 - гр
  • 1 - гр
Для шоколадного тіста:
  • 1 - шт
  • 50 - гр
  • 35 - гр
  • 110 - гр
  • 15 - гр
  • 1 - гр
Для начинки:
  • 100 - гр
  • 10 - гр
  • 20 - гр
  • 50 - гр
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Готуємо опару.
У тепле (не гаряче) молоко додаємо дріжджі, цукор та борошно. Перемішуємо масу за допомогою вінчика до однорідності. Накриваємо миску харчовою плівкою або рушником і забираємо в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час опара стане пористою та збільшиться у розмірі в 2 рази.
Після часу ділимо опару на дві рівні частини.

Крок 2

Далі одночасно замішуватимемо два види тіста, у двох різних чашах.
Готуємо ванільне тісто.
До опари додаємо яйце, цукор, дрібку солі і ретельно розмішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно, попередньо змішане з ваніліном. Замішуємо тісто. Коли борошно трохи вмішається, додаємо розтоплене вершкове масло (не гаряче) і продовжуємо замішувати тісто, масло повинне повністю вмішатися. Знадобиться приблизно 5 – 7 хвилин.

Крок 3

У результаті має вийти гладке, однорідне тісто, яке трохи липне до рук.
Формуємо з тіста кулю, кладемо в миску, затягуємо миску харчовою плівкою і забираємо на 1,5 години в тепле місце.
За цей час тісто повинне збільшитися в обсязі 2-2,5 рази.

Шоколадна Паска крафін

Крок 4

Шоколадне тісто готується так само, тільки до борошна потрібно додати какао - порошок.

Коли тісто підійде ділимо його на три рівні частини.
Вийде три частини ванільного тіста та три частини шоколадного.
Поки працюєте з однією частиною, решту потрібно прикрити харчовою плівкою або рушником.

Крок 5

Робочу поверхню посипаємо борошном. Розкочуємо ванільне тісто в невеликий прямокутник приблизно 20х30см.

Крок 6

Поруч розкочуємо шоколадне тісто, приблизно такого ж розміру. Перекладаємо шоколадне тісто на ванільне і ще раз трохи розкочуємо все разом.

Шоколадна Паска крафін

Крок 7

Далі змащуємо тісто тонким шаром вершкового масла і присипаємо цукром та горіхати, цукатами, ягодами за смаком.

Шоколадна Паска крафін

Крок 8

Потім тісто потрібно скрутити в щільний рулетик і розрізати вздовж на дві рівні частини, трохи відступивши з одного кінця.

Шоколадна Паска крафін

Крок 9

Кожну половинку рулету згортаємо в равлики, а потім кладемо один на одного. Кінці «равликів» намагайтеся сховати усередину.

Шоколадна Паска крафін

Крок 10

Поміщаємо крафін у форму діаметром 10 см і висотою 8 см, накриваємо харчовою плівкою і забираємо в тепле місце на 50-60 хвилин. Може здатися, що тіста дуже мало для такої форми, але це не так. За час вистоювання крафіни повинні збільшитися в обсязі в 2 - 2,5 рази.

Крок 11

Випікаємо крафіни в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин.

Поради

Замішувати тісто зручніше за допомогою міксера, з насадкою гак.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.