Шоколадна Паска крафін
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Повітряне, м'яке, ванільно – шоколадне тісто та привабливий зовнішній вигляд паски порадують ваших гостей та близьких у світле свято Великодня!
Інгредієнти
- 170 - гр
- 7 - гр
- 20 - гр
- 140 - гр
- 1 - шт
- 50 - гр
- 35 - гр
- 125 - гр
- 5 - гр
- 1 - гр
- 1 - шт
- 50 - гр
- 35 - гр
- 110 - гр
- 15 - гр
- 1 - гр
- 100 - гр
- 10 - гр
- 20 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
Приготування
Крок 1
Готуємо опару.
У тепле (не гаряче) молоко додаємо дріжджі, цукор та борошно. Перемішуємо масу за допомогою вінчика до однорідності. Накриваємо миску харчовою плівкою або рушником і забираємо в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час опара стане пористою та збільшиться у розмірі в 2 рази.
Після часу ділимо опару на дві рівні частини.
Крок 2
Далі одночасно замішуватимемо два види тіста, у двох різних чашах.
Готуємо ванільне тісто.
До опари додаємо яйце, цукор, дрібку солі і ретельно розмішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно, попередньо змішане з ваніліном. Замішуємо тісто. Коли борошно трохи вмішається, додаємо розтоплене вершкове масло (не гаряче) і продовжуємо замішувати тісто, масло повинне повністю вмішатися. Знадобиться приблизно 5 – 7 хвилин.
Крок 3
У результаті має вийти гладке, однорідне тісто, яке трохи липне до рук.
Формуємо з тіста кулю, кладемо в миску, затягуємо миску харчовою плівкою і забираємо на 1,5 години в тепле місце.
За цей час тісто повинне збільшитися в обсязі 2-2,5 рази.
Крок 4
Шоколадне тісто готується так само, тільки до борошна потрібно додати какао - порошок.
Коли тісто підійде ділимо його на три рівні частини.
Вийде три частини ванільного тіста та три частини шоколадного.
Поки працюєте з однією частиною, решту потрібно прикрити харчовою плівкою або рушником.
Крок 5
Робочу поверхню посипаємо борошном. Розкочуємо ванільне тісто в невеликий прямокутник приблизно 20х30см.
Крок 6
Поруч розкочуємо шоколадне тісто, приблизно такого ж розміру. Перекладаємо шоколадне тісто на ванільне і ще раз трохи розкочуємо все разом.
Крок 7
Далі змащуємо тісто тонким шаром вершкового масла і присипаємо цукром та горіхати, цукатами, ягодами за смаком.
Крок 8
Потім тісто потрібно скрутити в щільний рулетик і розрізати вздовж на дві рівні частини, трохи відступивши з одного кінця.
Крок 9
Кожну половинку рулету згортаємо в равлики, а потім кладемо один на одного. Кінці «равликів» намагайтеся сховати усередину.
Крок 10
Поміщаємо крафін у форму діаметром 10 см і висотою 8 см, накриваємо харчовою плівкою і забираємо в тепле місце на 50-60 хвилин. Може здатися, що тіста дуже мало для такої форми, але це не так. За час вистоювання крафіни повинні збільшитися в обсязі в 2 - 2,5 рази.
Крок 11
Випікаємо крафіни в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин.
Поради
Замішувати тісто зручніше за допомогою міксера, з насадкою гак.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1