Гарбузове пюре на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Багато господинь вважають за краще заготовляти гарбузове пюре на зиму. Гарбуз вважається універсальним продуктом. Його можна включати до складу різної випічки, подавати як гарнір. Вона чудово зберігається у вигляді заготовок. Тому допоможе заповнити нестачу вітамінів та мінеральних речовин у холодну пору року. Гарбуз можна заготовляти самостійно або поєднувати разом з яблуками, кабачками, апельсинами та іншими фруктами та овочами.
Інгредієнти
- 550 - гр
- 550 - гр
- 0.2 - ч. ложка
- 170 - мл
- 10 - гр
- 260 - гр
Приготування
Крок 1
Стиглі соковиті яблука вимийте у теплій воді. Гострим ножем зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Після цього м'якуш можна нарізати на невеликі кубики.
Крок 2
Гарбуз також очистіть і наріжте на шматочки того ж розміру, що і яблука. Складіть у сотейник. Залийте вказаною кількістю чистої води.
Крок 3
Поставте заготівлю на вогонь, дочекайтеся закипання, після чого зменшіть нагрів і варіть 40 хвилин. Головне, щоб гарбуз добре проварився.
Крок 4
Не остуджуючи фруктово-овочеву суміш, подрібніть її за допомогою занурювального блендера. Консистенція має вийти ніжною. Додайте цукор, прянощі та лимонну кислоту.
Крок 5
Поверніть сотейник із пюре на вогонь, знову доведіть все до кипіння. Помішуючи, варіть 15-17 хвилин. Розкладіть гарячі ласощі по чистим сухим банкам. Закрийте гвинтовими кришками.
Крок 6
У прохолодному приміщенні, куди не проникають пряме сонячне проміння, пюре з гарбуза з яблуками рекомендовано зберігати не більше року.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1