Гарбузове пюре на зиму

Гарбузове пюре на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-27

Про страву

info
time

45 хв

portions

2 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Багато господинь вважають за краще заготовляти гарбузове пюре на зиму. Гарбуз вважається універсальним продуктом. Його можна включати до складу різної випічки, подавати як гарнір. Вона чудово зберігається у вигляді заготовок. Тому допоможе заповнити нестачу вітамінів та мінеральних речовин у холодну пору року. Гарбуз можна заготовляти самостійно або поєднувати разом з яблуками, кабачками, апельсинами та іншими фруктами та овочами.

Інгредієнти

ingredients
2 порції
Для гарбузового пюре:
  • 550 - гр
  • 550 - гр
  • 0.2 - ч. ложка
  • 170 - мл
  • 10 - гр
  • 260 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Стиглі соковиті яблука вимийте у теплій воді. Гострим ножем зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Після цього м'якуш можна нарізати на невеликі кубики.

Крок 2

Гарбуз також очистіть і наріжте на шматочки того ж розміру, що і яблука. Складіть у сотейник. Залийте вказаною кількістю чистої води.

Крок 3

Поставте заготівлю на вогонь, дочекайтеся закипання, після чого зменшіть нагрів і варіть 40 хвилин. Головне, щоб гарбуз добре проварився.

Крок 4

Не остуджуючи фруктово-овочеву суміш, подрібніть її за допомогою занурювального блендера. Консистенція має вийти ніжною. Додайте цукор, прянощі та лимонну кислоту.

Крок 5

Поверніть сотейник із пюре на вогонь, знову доведіть все до кипіння. Помішуючи, варіть 15-17 хвилин. Розкладіть гарячі ласощі по чистим сухим банкам. Закрийте гвинтовими кришками.

Крок 6

У прохолодному приміщенні, куди не проникають пряме сонячне проміння, пюре з гарбуза з яблуками рекомендовано зберігати не більше року.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.