В'ялені помідори на зиму

В'ялені помідори на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-25

Про страву

info
time

4:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Відмінний спосіб зберегти помідори на зиму. Можна додавати олію, часник і трави, щоб надати їм більш насичений смак. Використовувати в'ялені помідори можна для приготування супів, соусів та салатів.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
В'ялені помідори:
  • 3000 - гр
  • 200 - гр
  • 4 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 5 - гр
  • 6 - ст. ложка
  • 2 - шт
  • 100 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Обшпарьте окропом помідори і зніміть шкірку. Розріжте їх навпіл.

Крок 2

Змішайте цукор, сіль, трави та спеції.

Крок 3

Присипте помідори цією сумішшю із двох сторін.

Крок 4

Викладіть решітку на деко, а на решітку щільно покладіть помідори в один шар зрізом вниз.

Крок 5

Залишіть їх на пару годин, щоб стікав сік.

Крок 6

Залиште помідори в духовку при мінімальному нагріванні, до 80 градусів.

Крок 7

Залишіть дверцята відкритими і сушіть помідори до готовності близько 8-12 годин.

В'ялені помідори на зиму

Крок 8

Викладіть їх у стерильні банки з рубленим часником.

В'ялені помідори на зиму

Крок 9

Нагрійте олію до 50-60 градусів, залийте помідори та закрийте банки.

В'ялені помідори на зиму

Крок 10

Зберігайте їх у погребі або в холодильнику.

Поради

Якщо у вас є сушка для овочів та фруктів, помідори можна підсушити на ній.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.