Борщова заправка на зиму

Борщова заправка на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-10

Про страву

info
time

1:00 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Простий рецепт борщової заправки на зиму. Основний інгредієнт борщової заправки - столовий буряк.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Заправка борщова:
  • 600 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 350 - гр
  • 350 - гр
  • 250 - мл
  • 350 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 50 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте овочі. Цибулю очистіть і наріжте кубиками. У солодкого перцю видаліть плодоніжки та насіння, поріжте на невеликі квадрати. Помідори промийте у воді, наріжте частинками. Моркву та буряк очистіть від шкірки, промийте холодною водою.

Борщова заправка на зиму

Крок 2

Пропустіть нарізані помідори через м'ясорубку або подрібніть блендером. Натріть моркву на великій тертці чи кухонному комбайні. Такими ж фракціями в окрему ємність натріть буряк, щоб сік не зафарбував інші інгредієнти, влийте половину оцту, перемішайте. Кислота збереже насичений колір буряків під час термообробки.

Крок 3

Пасеруйте цибулю, моркву, солодкий перець: влийте в сковороду з товстим дном 1/3 олії, поставте на вогонь. До розігрітої олії додайте цибулю і пасеруйте її до прозорості 5-7 хвилин. Викладіть моркву, додайте ще 1/3 олії. Перемішайте інгредієнти лопаткою та тушкуйте 2 хвилини. Засипте в сковороду кубики солодкого перцю, залийте масло, що залишилося, змішайте і пасеруйте до м'якості 2-3 хвилини.

Крок 4

Протушкуйте овочеву масу: викладіть овочеву суміш у глибоку каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння. Викладіть до овочів буряк. Залийте томатним пюре та перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, засипте цукор і перемішайте ще раз. Тушіть суміш на повільному вогні з відкритою кришкою 30 хвилин. Періодично перемішуйте суміш, щоб усі овочі тушкувались рівномірно. Наприкінці варіння залийте ще 25 мл оцту, перемішайте та вимкніть вогонь.

Крок 5

Виберіть для борщової заправки банки. Вимийте їх теплою водою з содою та простерилізуйте в 15 хвилин. Кришки прокип'ятіть у воді 5 хвилин.

Крок 6

Розкладіть готову овочеву суміш у гарячому вигляді у сухі стерильні банки. Закатайте банки кришками і переверніть догори дном до повного остигання. Зберігайте борщову заготовку при кімнатній температурі в темному місці.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.