Огірки з кетчупом чилі на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Рецепт розрахований на 5 літрових банок, але можна взяти банки та іншого обсягу.
Інгредієнти
- 3000 - гр
- 15 - шт
- 5 - шт
- 20 - шт
- 5 - шт
- 1800 - мл
- 50 - гр
- 200 - гр
- 300 - гр
- 200 - мл
Приготування
Крок 1
Промити огірки під проточною водою. Змити частинки ґрунту, якщо він є на огірках.
Залити огірки холодною водою та залишити їх на кілька годин, а краще на ніч у воді. Так огірки стануть ще соковитішими і смачнішими.
Зрізати з обох боків кінчики в огірків. Великі можна розрізати кілька частин.
Крок 2
Підготувати чисті стерилізовані банки для засолювання огірків. Банки потрібно попередньо добре вимити. Після стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
Крок 3
На дно стерилізованих банок викладете цілі зубчики часнику, парасольки кропу, горошини перців та лаврушку.
Крок 4
Розкласти огірки по банках, щільно втрамбувавши їх один до одного. Між огірками має бути мінімум простору. Зверху можна додати по невеликій парасольці кропу.
Крок 5
Приготуйте маринад: У воду додайте сіль, цукор та кетчуп. Помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб кристали розчинилися. Влийте оцет і через півхвилини зніміть з вогню.
Крок 6
Залийте огірки гарячим маринадом і пририйте стерильними кришками.
Крок 7
Покладіть в глибоку каструлю невелику тканинну серветку на дно. Поставте банки до каструлі, залийте їх теплою водою, по плечики. Поставте каструлю з банками на повільний вогонь.
Так огірки повинні стерилізуватись після кипіння води 8-10 хвилин, не більше. Якщо перетримати огірки, вони можуть стати м'якими та без хрускоту.
Крок 8
Дістаньте гарячі банки із води після стерилізації, щільно закрийте кришки. Переверніть банки кришкою донизу, так ви переконаєтеся, що кришка щільно закрита. Накрити банки чистим рушником і залишити їх повільно остигати.
Крок 9
Зберігайте банки з огірками з кетчупі чилі, як будь-яку іншу заготівлю. Бажано у прохолодному, темному місці. Мариновані огірки можна їсти за місяць, вони будуть готові до вживання.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1