Огірки з кетчупом чилі на зиму

Огірки з кетчупом чилі на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-07-28

Про страву

info
time

1:30 г

portions

5 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Консервація

Рецепт розрахований на 5 літрових банок, але можна взяти банки та іншого обсягу.

Інгредієнти

ingredients
5 порції
На 5 літрових банок:
  • 3000 - гр
  • 15 - шт
  • 5 - шт
  • 20 - шт
  • 5 - шт
  • 1800 - мл
  • 50 - гр
  • 200 - гр
  • 300 - гр
  • 200 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Промити огірки під проточною водою. Змити частинки ґрунту, якщо він є на огірках.

Залити огірки холодною водою та залишити їх на кілька годин, а краще на ніч у воді. Так огірки стануть ще соковитішими і смачнішими.

Зрізати з обох боків кінчики в огірків. Великі можна розрізати кілька частин.

Крок 2

Підготувати чисті стерилізовані банки для засолювання огірків. Банки потрібно попередньо добре вимити. Після стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

Крок 3

На дно стерилізованих банок викладете цілі зубчики часнику, парасольки кропу, горошини перців та лаврушку.

Крок 4

Розкласти огірки по банках, щільно втрамбувавши їх один до одного. Між огірками має бути мінімум простору. Зверху можна додати по невеликій парасольці кропу.

Крок 5

Приготуйте маринад: У воду додайте сіль, цукор та кетчуп. Помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб кристали розчинилися. Влийте оцет і через півхвилини зніміть з вогню.

Крок 6

Залийте огірки гарячим маринадом і пририйте стерильними кришками.

Крок 7

Покладіть в глибоку каструлю невелику тканинну серветку на дно. Поставте банки до каструлі, залийте їх теплою водою, по плечики. Поставте каструлю з банками на повільний вогонь.
Так огірки повинні стерилізуватись після кипіння води 8-10 хвилин, не більше. Якщо перетримати огірки, вони можуть стати м'якими та без хрускоту.

Крок 8

Дістаньте гарячі банки із води після стерилізації, щільно закрийте кришки. Переверніть банки кришкою донизу, так ви переконаєтеся, що кришка щільно закрита. Накрити банки чистим рушником і залишити їх повільно остигати.

Крок 9

Зберігайте банки з огірками з кетчупі чилі, як будь-яку іншу заготівлю. Бажано у прохолодному, темному місці. Мариновані огірки можна їсти за місяць, вони будуть готові до вживання.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.