Шакшука з перцем
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Шакшука - це повноцінна страва, яку можна приготувати не лише на сніданок, а й на обід. Їсти потрібно прямо зі сковороди, макаючи скибочки хліба в соус. Як багато народних страв, точного рецепта тут немає. Тож можна фантазувати. Наприклад, зробити соус гострішим або поекспериментувати із зеленню. Мені подобається кінза, але часто додають петрушку чи кріп. Думаю, і з базиліком може вийти непогано.
Інгредієнти
- 0.5 - шт
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 2 - гр
- 2 - гр
- 2 - шт
- 1 - шт
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Дрібно поріжте цибулю та часник і обсмажте на заздалегідь розігрітій сковороді з олією.
Крок 2
Додайте дрібно порізаний болгарський перець і готуйте ще кілька хвилин.
Крок 3
Помідор очистіть від шкірки. Для цього зробіть розріз навхрест і обдайте окропом. Після цього шкірка легко зніметься. Дрібно поріжте та викладіть на сковороду.
Крок 4
Тушкуйте помідор кілька хвилин до м'якості. Додайте сіль та перець за смаком.
Крок 5
Обов'язково спробуйте соус та скоригуйте кількість спецій. Якщо смак влаштовує, обережно вбийте яйця, не пошкодивши жовтки. Готуйте під кришкою, доки схопиться білок. Жовток повинен залишатися рідким.
Крок 6
Посипте зеленню та подавайте з підсушеним хлібом.
Схожі рецепти
Гарбузові вафлі
1
Пухкі гарбузові панкейки
1
ПП сніданок Шпинатний млинець
1
Авокадо тост з яйцем пашот
1
Вівсяна каша на молоці
1