Шакшука з перцем

Шакшука з перцем
1

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-18

Про страву

info
time

25 хв

portions

2 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Сніданки

Шакшука - це повноцінна страва, яку можна приготувати не лише на сніданок, а й на обід. Їсти потрібно прямо зі сковороди, макаючи скибочки хліба в соус. Як багато народних страв, точного рецепта тут немає. Тож можна фантазувати. Наприклад, зробити соус гострішим або поекспериментувати із зеленню. Мені подобається кінза, але часто додають петрушку чи кріп. Думаю, і з базиліком може вийти непогано.

Інгредієнти

ingredients
2 порції
Шакшука:
  • 0.5 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 2 - гр
  • 2 - гр
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 10 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Дрібно поріжте цибулю та часник і обсмажте на заздалегідь розігрітій сковороді з олією.

Крок 2

Додайте дрібно порізаний болгарський перець і готуйте ще кілька хвилин.

Крок 3

Помідор очистіть від шкірки. Для цього зробіть розріз навхрест і обдайте окропом. Після цього шкірка легко зніметься. Дрібно поріжте та викладіть на сковороду.

Крок 4

Тушкуйте помідор кілька хвилин до м'якості. Додайте сіль та перець за смаком.

Крок 5

Обов'язково спробуйте соус та скоригуйте кількість спецій. Якщо смак влаштовує, обережно вбийте яйця, не пошкодивши жовтки. Готуйте під кришкою, доки схопиться білок. Жовток повинен залишатися рідким.

Крок 6

Посипте зеленню та подавайте з підсушеним хлібом.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.