Медовик або Медівник класичний

Медовик або Медівник класичний
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-31

Про страву

info
time

1:30 г

portions

20 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Торти
Назва страви:Медовик

Для приготування цього багатошарового медовика потрібно трохи зусиль, але це ідеальний торт, яким можна похвалитися друзям і родині з будь-якої особливої події.

Інгредієнти

ingredients
20 порції
Для коржів:
  • 125 - гр
  • 150 - гр
  • 125 - гр
  • 500 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 0.3 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 3 - шт
  • 2 - ч. ложка
Для крему:
  • 95 - гр
  • 750 - гр
  • 1 - гр
  • 65 - мл
  • 250 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Щоб зробити крем, помістіть мед у невелику каструлю і варіть на середньому вогні 5-10 хвилин або поки він не стане на пару тонів темнішим, і зупиніть перед тим, як він почне диміти. Зніміть каструлю з вогню і влийте 150 мл вершків і морську сіль. Перелийте цю суміш у невелику миску, накрийте кришкою та охолодіть до повного охолодження.

Крок 2

Розігрійте духовку до 200C (конвектор) або 180C (газ) і застеліть папером для випікання стільки деко, скільки ви можете вмістити в духовку одночасно. Намалюйте коло діаметром 23 см на звороті кожного аркуша паперу – це буде шаблоном для шарів торта.

Крок 3

Для приготування коржів, помістіть масло, мед і цукор у велику каструлю та готуйте 5 хвилин на середньому вогні або поки все не розтане, а суміш не закипить. Зніміть каструлю з вогню і відставте трохи охолонути, потім перелийте в миску.

Крок 4

Тим часом в окремій мисці змішайте разом сухі інгредієнти. Помістіть яйця та ванільний екстракт у миску і швидко збийте. Почніть збивати масляну суміш, повільно вливаючи яйця в миску. Додайте сухі інгредієнти та перемішайте дерев’яною ложкою до повного з’єднання. Готове тісто буде нагадувати трохи більш м’яке і пластичне тісто для пряників.

Крок 5

Поки тісто ще тепле, розділіть на 8 рівних частин, відкладіть і накрийте кухонним рушником, щоб вони не висохли. Беріть по одному шматку за раз, покладіть кульку тіста на один із підготовлених паперів для випікання, злегка посипте борошном і розкачайте, поки вони не стануть дуже тонкими і трохи більшими за шаблон. Виріжте коло 23 см і відкладіть обрізки вбік. Випікайте 8-9 хвилин або поки вони не стануть трохи твердими на дотик і злегка підрум’яняться по краях. Готові коржі будуть схожі на імбирне печиво, але з трохи більшою гнучкістю. Помістіть коржі на решітки, щоб охолонути, і продовжуйте випікати.

Крок 6

Щоб завершити приготування крему, дістаньте медову суміш із холодильника та змішайте згущене молоко та сметану. У великій мисці збийте вершки, що залишилися, до тих пір, поки вони не стануть м’якими, а потім додайте медову суміш. Кінцева текстура не повинна мати м’яких піків, вона все ще повинна бути трохи рідкою.

Медовик або Медівник класичний

Крок 7

Щоб зібрати торт, змастіть коржі невеликою кількістю крему, а потім розподіліть решту на верх і боки торта. Охолодіть торт у холодильнику на ніч, щоб волога з начинки просочилася шарами – це важливо, щоб надати готовій страві текстури, схожої на торт.

Медовик або Медівник класичний

Крок 8

Перед подачею, покладіть обрізи коржів в кухонний комбайн і перебийте до крихт. Використовуйте їх щоб покрити верх і боки торта.

Медовик або Медівник класичний

Поради

Чим тонші вийдуть коржі, тим ніжніший буде медовик.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.