Медовик або Медівник класичний
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Для приготування цього багатошарового медовика потрібно трохи зусиль, але це ідеальний торт, яким можна похвалитися друзям і родині з будь-якої особливої події.
Інгредієнти
- 125 - гр
- 150 - гр
- 125 - гр
- 500 - гр
- 1 - ч. ложка
- 0.3 - гр
- 2 - ч. ложка
- 3 - шт
- 2 - ч. ложка
- 95 - гр
- 750 - гр
- 1 - гр
- 65 - мл
- 250 - гр
Приготування
Крок 1
Щоб зробити крем, помістіть мед у невелику каструлю і варіть на середньому вогні 5-10 хвилин або поки він не стане на пару тонів темнішим, і зупиніть перед тим, як він почне диміти. Зніміть каструлю з вогню і влийте 150 мл вершків і морську сіль. Перелийте цю суміш у невелику миску, накрийте кришкою та охолодіть до повного охолодження.
Крок 2
Розігрійте духовку до 200C (конвектор) або 180C (газ) і застеліть папером для випікання стільки деко, скільки ви можете вмістити в духовку одночасно. Намалюйте коло діаметром 23 см на звороті кожного аркуша паперу – це буде шаблоном для шарів торта.
Крок 3
Для приготування коржів, помістіть масло, мед і цукор у велику каструлю та готуйте 5 хвилин на середньому вогні або поки все не розтане, а суміш не закипить. Зніміть каструлю з вогню і відставте трохи охолонути, потім перелийте в миску.
Крок 4
Тим часом в окремій мисці змішайте разом сухі інгредієнти. Помістіть яйця та ванільний екстракт у миску і швидко збийте. Почніть збивати масляну суміш, повільно вливаючи яйця в миску. Додайте сухі інгредієнти та перемішайте дерев’яною ложкою до повного з’єднання. Готове тісто буде нагадувати трохи більш м’яке і пластичне тісто для пряників.
Крок 5
Поки тісто ще тепле, розділіть на 8 рівних частин, відкладіть і накрийте кухонним рушником, щоб вони не висохли. Беріть по одному шматку за раз, покладіть кульку тіста на один із підготовлених паперів для випікання, злегка посипте борошном і розкачайте, поки вони не стануть дуже тонкими і трохи більшими за шаблон. Виріжте коло 23 см і відкладіть обрізки вбік. Випікайте 8-9 хвилин або поки вони не стануть трохи твердими на дотик і злегка підрум’яняться по краях. Готові коржі будуть схожі на імбирне печиво, але з трохи більшою гнучкістю. Помістіть коржі на решітки, щоб охолонути, і продовжуйте випікати.
Крок 6
Щоб завершити приготування крему, дістаньте медову суміш із холодильника та змішайте згущене молоко та сметану. У великій мисці збийте вершки, що залишилися, до тих пір, поки вони не стануть м’якими, а потім додайте медову суміш. Кінцева текстура не повинна мати м’яких піків, вона все ще повинна бути трохи рідкою.
Крок 7
Щоб зібрати торт, змастіть коржі невеликою кількістю крему, а потім розподіліть решту на верх і боки торта. Охолодіть торт у холодильнику на ніч, щоб волога з начинки просочилася шарами – це важливо, щоб надати готовій страві текстури, схожої на торт.
Крок 8
Перед подачею, покладіть обрізи коржів в кухонний комбайн і перебийте до крихт. Використовуйте їх щоб покрити верх і боки торта.
Поради
Чим тонші вийдуть коржі, тим ніжніший буде медовик.
Схожі рецепти
Торт "Естерхазі"
2
Млинний торт з матча
1
Медівник з горіхами на паленому цукру
2
Горіховий торт
1
Тарт з чорної та червоної смородини
1