Горіховий торт

Горіховий торт
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-14

Про страву

info
time

1:00 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Торти

Горіховий торт для цінителей волоських горіхів.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Для тіста:
  • 1.5 - склянка
  • 250 - гр
  • 390 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
  • 180 - гр
  • 1 - шт
  • 3 - ст. ложка
Для крему:
  • 400 - мл
  • 2 - шт
  • 3 - ст. ложка
  • 150 - гр
  • 180 - гр
  • 1 - гр
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Спочатку приготуємо крем, а поки він остигатиме пекти коржі. Молоко закип'ятити, 3-4 столи. ложки охолодити до теплого стану.

Горіховий торт

Крок 2

Два середніх яйця з'єднати з борошном.

Крок 3

Вінчиком збити яйця з борошном і молоком, що охололо, до сметаноподібного стану. Молоко обов'язково має бути теплим або кімнатною температурою. В іншому випадку борошно візьметься грудками і їх буде важко розбити.

Горіховий торт

Крок 4

Поступово влити яєчно-борошняну суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи ложкою або вінчиком. Кип'ятити крем не потрібно, просто прогріти до загусання або до перших бульбашок.

Горіховий торт

Крок 5

Охолодити до теплого стану. Рекомендуємо накрити крем харчовою плівкою, щоб при остиганні не утворювалася кірка.

Горіховий торт

Крок 6

Наступним етапом приготування крему буде збивання масла із цукром.
Для цього необхідно взяти масло кімнатної температури та міксером збити його з цукром до побіління.

Горіховий торт

Крок 7

Невеликими порціями (неповна столова ложка) додавати в нього крем і збивати до пишності. Уважно стежте, щоб маса не розшарувалася. Щоб уникнути цього, всі продукти мають бути однаковою температурою. У процесі збивання додати ванілін на кінчику ножа.

Крок 8

Займемося приготуванням тіста та випіканням коржів.
У глибоку миску просіяти через сито борошно пшеничне з содою і покласти шматок м'якого масла.

Крок 9

Руками перетерти два інгредієнти до утворення крихти.

Горіховий торт

Крок 10

В окремому посуді вінчком добре змішати яйце з цукром та кефіром будь-якої жирності. Його з успіхом можна замінити не дуже жирною сметаною.

Крок 11

Головним інгредієнтом цього торта виступають волоські горіхи. Їх необхідно добре очистити від шкаралупи, щоб у готовому торті нікому не потрапив жорсткий шматочок. Підсушені ядра горіхів подрібнити за допомогою м'ясорубки чи блендера.

Горіховий торт

Крок 12

Висипати 1,5 склянки горіхів в борошняну крихту і вилити туди суміш яйця, цукру і кефіру.

Крок 13

Спершу за допомогою ложки, а потім руками замісити тісто. Воно за консистенцією має нагадувати м'яке картопляне пюре. Якщо вам захочеться додати муки – не варто цього робити. Саме таке м'яке тісто і є правильним.

Крок 14

Деко застелити пергаментним папером. Робити це не обов'язково, випечений корж не прилипне до дна, тому що тісто досить жирне. Але за допомогою паперу його легко дістати з форми, тому що виріб дуже ніжний і може легко поламатися.

Крок 15

Щоб коржі отримали однакову товщину, розділіть тісто на три рівні частини. Найкраще зробити три коржі, вони виходять висотою приблизно 1 см. Якщо робити тонше, корж легко можна поламати.

Крок 16

Частину тіста помістити на лист і руками, злегка змоченими холодною водою, розподілити по поверхні рівним шаром. Намагайтеся не робити тонкі краї, інакше вони швидше спечуться і сильніше підрум'яняться.

Крок 17

Деко з горіховим тістом поставити в розігріту духовку. Час випікання одного такого коржа 10-15 хвилин при 180С. Він має стати золотисто-коричневого кольору.

Крок 18

Поки корж ще гарячий, злегка обрізайте краї. У холодному вигляді обрізати краї не вийде, він кришитиметься і ламатиметься.

Обрізки коржів подрібнюємо в крихту руками або за допомогою качалки, змішуємо з 2 столовими ложками горіхів. Цим посипанням ми прикрасимо наш торт. Акуратно перекладіть корж на решітку і залишіть остигати.

Горіховий торт

Крок 19

Охолоджений горіховий пісочний корж рясно змащуємо приготованим кремом. Здаватиметься, що крему занадто багато, але після просочення частина його добре вбереться в пісочні коржі.

Крок 20

Зверху посипаємо подрібненими горіхами. Таким чином складаємо всі коржі, при цьому сильно їх не притискаємо, вони осядуть самі. Залишками крему змащуємо боки та верх. Прикрашаємо торт горіхово-пісочною крихтою.

Крок 21

Торт обов'язково залишити просочитися. Спочатку на 2 години за кімнатної температури, а потім можна прибрати його в холодильник. Найкраще на ніч.

Горіховий торт
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.