Малиновий джем

Малиновий джем
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-22

Про страву

info
time

1:00 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Малинове варення – універсальний продукт. Його широко використовують у кулінарії. Воно стане топінгом для млинців, оладок, вафель та морозива.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Варення:
  • 2000 - гр
  • 1750 - гр
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Переберіть плоди, видаліть плодоніжки, листя і погану малину.

Малиновий джем

Крок 2

Вичавіть сік половини лимона в невелику миску. Залиште половину соку.

Крок 3

Щоб стерилізувати банки, вимийте банки та металеві кришки в гарячій мильній воді, поки вони не стануть чистими. Поставте банки та кришки на деко, щоб між ними залишалася відстань. Прогрійте в духовці 25 хвилин. Помістіть кришки в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Кип'ятимо п'ять хвилин. Покладіть на чисту стійку для висихання.

Крок 4

Помістіть малину в найбільшу каструлю з товстим дном. Переконайтеся, що вона чиста.

Крок 5

Додайте цукор і лимонний сік, поставте на сильний вогонь і почніть помішувати дерев’яною ложкою з довгою ручкою. Переконайтеся, що суміш не контактує з дном або краями каструлі занадто довго. Слідкуйте, щоб варення не пригоріло. Ягоди розпадуться і пустять сік. Цукор розчиниться. Додайте половинку лимона.

Крок 6

Помішуючи, довести до кипіння. Кип'ятіть варення, але не перегрівайте його настільки, щоб пінилося з каструлі. Потім вийміть половину лимона.

Крок 7

Приблизно через 15 хвилин ви помітите, що джем набуває характерного запаху, і стає важче помішувати.

Крок 8

Подивіться, як варення поводиться на вашій дерев’яній ложці. Недоварений джем просто стікатиме. Добре проварений джем повільно скочується вниз, виглядаючи дещо желеподібною. Якщо у вас так, то джем готовий.

Крок 9

Обережно розлийте варення по банках, щоб вони заповнювалися трохи вище плічок. Закрутіть кришки. Остиглі банки протріть.

Поради

Чи потрібно знімати пінку під час варіння малинового варення на зиму? Потрібно. У ній накопичуються сміття. Якщо цього не робити, джем може закиснути. Без пінки варення виходить більш однорідним та ароматним.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.