Малиновий джем
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Малинове варення – універсальний продукт. Його широко використовують у кулінарії. Воно стане топінгом для млинців, оладок, вафель та морозива.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 1750 - гр
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Переберіть плоди, видаліть плодоніжки, листя і погану малину.
Крок 2
Вичавіть сік половини лимона в невелику миску. Залиште половину соку.
Крок 3
Щоб стерилізувати банки, вимийте банки та металеві кришки в гарячій мильній воді, поки вони не стануть чистими. Поставте банки та кришки на деко, щоб між ними залишалася відстань. Прогрійте в духовці 25 хвилин. Помістіть кришки в каструлю з водою і доведіть до кипіння. Кип'ятимо п'ять хвилин. Покладіть на чисту стійку для висихання.
Крок 4
Помістіть малину в найбільшу каструлю з товстим дном. Переконайтеся, що вона чиста.
Крок 5
Додайте цукор і лимонний сік, поставте на сильний вогонь і почніть помішувати дерев’яною ложкою з довгою ручкою. Переконайтеся, що суміш не контактує з дном або краями каструлі занадто довго. Слідкуйте, щоб варення не пригоріло. Ягоди розпадуться і пустять сік. Цукор розчиниться. Додайте половинку лимона.
Крок 6
Помішуючи, довести до кипіння. Кип'ятіть варення, але не перегрівайте його настільки, щоб пінилося з каструлі. Потім вийміть половину лимона.
Крок 7
Приблизно через 15 хвилин ви помітите, що джем набуває характерного запаху, і стає важче помішувати.
Крок 8
Подивіться, як варення поводиться на вашій дерев’яній ложці. Недоварений джем просто стікатиме. Добре проварений джем повільно скочується вниз, виглядаючи дещо желеподібною. Якщо у вас так, то джем готовий.
Крок 9
Обережно розлийте варення по банках, щоб вони заповнювалися трохи вище плічок. Закрутіть кришки. Остиглі банки протріть.
Поради
Чи потрібно знімати пінку під час варіння малинового варення на зиму? Потрібно. У ній накопичуються сміття. Якщо цього не робити, джем може закиснути. Без пінки варення виходить більш однорідним та ароматним.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1