Вишневе варення з м'ятою
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Варення виходить дуже смачним та ароматним. Таке варення ідеально підійде до чаю.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 500 - гр
- 2 - шт
Приготування
Крок 1
Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Вишню добре промийте, видаліть кісточки.
Крок 2
Вишню складіть у товстодонну каструлю, засипте цукром і залиште на 30 хвилин.
Крок 3
Коли вишня пустить сік, поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Соку стане ще більше, варення буде рідким. Відправте в каструлю листя м'яти з двох гілочок і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім зніміть з вогню та залиште на 2–3 години. Після цього знову закип'ятіть варення і проваріть на повільному вогні 10 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Якщо ви використовуєте більше ягід, то варити їх слід довше.
Крок 4
Банки для варення простерилізуйте разом із кришками. Наповніть банки варенням і щільно закупоріть металевими кришками.
Крок 5
Варення готове. Воно виходить дуже смачним та ароматним. Таке варення ідеально підійде до чаю.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1