Мусака з баклажанів

Мусака з баклажанів
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-25

Про страву

info
time

1:30 г

portions

8 порції

😐

Середня складність

Кухня:Грецька
Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Лазанья

Мусака – саме така непроста грецька запіканка, але результат безумовно окупить усі зусилля. У ній дуже гармонійно поєднується та доповнюється смак запечених овочів, м'яса з прянощами та розплавленого сиру.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для мусаки:
  • 2 - шт
  • 600 - гр
  • 0.5 - склянка
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 600 - гр
  • 1 - склянка
  • 400 - гр
  • 0.2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 2 - гр
  • 2 - гр
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 0.5 - склянка
  • 1 - склянка
Для соусу Бешамель:
  • 200 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 100 - мл
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Дрібно ріжемо цибулю та часник, подрібнюємо петрушку. Відокремлюємо яєчний білок від жовтка.

Крок 2

Чистимо картоплю, ріжемо на слайси завтовшки 3-4 міліметри.
Чистимо баклажани від шкірки, ріжемо впоперек на кружки сантиметрової товщини.

Мусака з баклажанів

Крок 3

Посипаємо нарізані баклажани сіллю і залишаємо в друшляку на 1 годину, щоб з них вийшла вся гіркота разом із соком. Промокуємо паперовим рушником, видаляючи залишки вологи.

Крок 4

На плоскій сковороді обсмажуємо баклажани в оливковій олії до золотинки з кожного боку та прибираємо їх убік.

Мусака з баклажанів

Крок 5

У глибокій сковороді на парі столових ложок оливкової олії смажимо часник до зміни кольору, а трохи згодом додаємо і цибулю. Смажити на слабкому вогні протягом 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.

Крок 6

Збільшуємо вогонь до максимуму та вводимо яловичий фарш. Інтенсивно перемішуємо і розбиваємо м'ясо лопаткою, щоб уникнути появи грудочок.
Смажимо приблизно 10 хвилин, або поки м'ясо не почне підрум'янюватися.

Крок 7

Додаємо порізані помідори, склянку білого вина, дрібку-дві запашного перцю, цукор, сіль та перець. Ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо тушкувати хвилин на 15-20, поки вся рідина не випарується.

Крок 8

За цей час готуємо соус Бешамель:

Наливаємо дві склянки молока у маленьку каструлю і майже доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню.

Крок 9

Розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла у великій важкій сковороді на середньому вогні, потім додаємо дві столові ложки борошна і смажимо його, помішуючи протягом однієї хвилини.
Знімаємо сковороду з вогню і помало вливаємо в неї підготовлене гаряче молоко, збиваючи постійно, поки суміш не стане однорідною. Грудочок виникнути не повинно. Повертаємо соус на плиту, на середній вогонь, варимо, постійно помішуючи протягом 10-15 хвилин, поки соус не загусне і поверхня не стане гладкою. Посипаємо мускатним горіхом, посолити і поперчити. Знімаємо з вогню і залишаємо на якийсь час.

Крок 10

Знімаємо м'ясо з вогню і даємо трохи охолонути.
Пробуємо. Вирівнюємо на сіль, цукор та перець. Додаємо яєчний білок та петрушку, швидко все перемішуємо.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Крок 11

Змащуємо деко зсередини оливковою олією. Викладаємо на дно лист лазаньї і посипаємо парою ложок панірувальних сухарів. Зверху з невеликим перехлестом укладаємо картопляні кружки, на які кладемо половину приготовленого м'яса та пармезану. Посипаємо сухарями і далі викладаємо шаром баклажани, намагаючись укласти їх якомога щільніше. На баклажани поміщаємо м'ясо, що залишилося, шар пармезану і знову посипаємо сухарями.

Мусака з баклажанів

Крок 12

Додаємо 100 мл вершків та яєчний жовток у соус Бешамель, ретельно все розмішуємо та акуратно виливаємо у деко з начинкою.
Випікаємо в духовці близько 50 хвилин при температурі 200 градусів або поки верх не стане золотисто-коричневого кольору.

Крок 13

Виймаємо з духовки та даємо постояти 15-30 хвилин перед подачею на стіл. За цей час мусака трохи настоїться і подарує цілий букет чудових смаків.

Мусака з баклажанів
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.