Американські панкейки
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Панкейки - це традиційна страва Північної Америки, популярна як у США, так і в Канаді. У перекладі означає просто – тістечко на сковороді (pun-сковорода, cake-тістечко). Американські млинці роблять на молоці, а не на кефірі, і додають велику кількість розпушувача, який піднімає їх при випічці. Тісто абсолютно невибагливе, не потребує багато часу та складних маніпуляцій.
Інгредієнти
- 200 - гр
- 2 - шт
- 2 - ст. ложка
- 1 - уп
- 2 - гр
- 300 - мл
- 1 - уп
- 1 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль у середній мисці.
Крок 2
Нагрійте молоко в мікрохвильовій печі або на плиті до теплого, а не гарячого. Ви повинні мати змогу тримати палець у молоці протягом 10 секунд.
Крок 3
Збийте молоко, яйця, розтоплене вершкове масло та ванільний екстракт до однорідності. (Злегка підігрівши молоко, розтоплене масло змішується з молоком, а не перетворюється на маленькі грудочки).
Крок 4
Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Сковорода готова до використання, якщо, коли ви бризнете трохи води на поверхню сковороди, краплі відбиватимуться від сковороди і з часом випаруються.
Крок 5
Зробіть поглиблення в центрі борошняної суміші, влийте туди молочну суміш і перемішуйте виделкою, доки не зникнуть грудочки борошна. Нічого страшного, якщо в клярі будуть маленькі грудочки – важливо не перебити тісто.
Крок 6
Злегка змастіть сковороду розтопленим вершковим маслом (це необов’язково, якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям). Акуратно розподіліть тісто.
Крок 7
Коли краї виглядатимуть сухими, а на верхній поверхні млинця почнуть з’являтися та спливати бульбашки, переверніть. Це займає приблизно 2 хвилини. Перевернувши, готуйте ще 1–2 хвилини або до тих пір, поки вони злегка не підрум’яняться і не приготуються в середині. Подавайте відразу з теплим сиропом, маслом і ягодами.
Схожі рецепти
Гарбузові вафлі
1
Пухкі гарбузові панкейки
1
ПП сніданок Шпинатний млинець
1
Авокадо тост з яйцем пашот
1
Вівсяна каша на молоці
1