Голубці пісні з рисом та грибами
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
2:00 г
12 порції
Середня складність
Голубці з рисом та грибами - це пісна страва, яка чудово підійде до столу у піст, на Різдво та вегетаріанцям. Голубці краще приготувати за день до свята, адже вони смачніші, коли настояться.
Інгредієнти
- 250 - гр
- 50 - гр
- 2 - шт
- 500 - гр
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Попередньо варимо рис. Сушені білі гриби заливаємо окропом на 20 хв. Зливаємо воду і нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо цибулю та свіжі гриби. Розібрати капусту на листя і запарити його на хв 15-20.
Крок 2
В середню каструлю наливаємо воду до половини та ставимо на плиту закипіти. До окропу помістимо капустину без качану. Це потрібно нам для розм'якшення листя. Після того, як капуста трохи стала м'якою, дістаємо і починаємо знімати з неї листя. З листків зрізаємо тверді прожилки та викладуємо листя на тарілку.
Крок 3
Смажимо цибулю та гриби. Змішуємо в мисці рис, цибулю з грибами і додаємо спеції за смаком. Начинка для голубців готова.
Крок 4
Тепер переходим до формування голубців. Ця дія потребує техніки, але якщо листя досить м'яке, то у вас все вийде. Викладаємо на листок капусти начинку на твердішу сторону листка і починаємо скручуємо. В кінці загортаєто кінці листа капусти досередини.
Крок 5
Складаємо їх щільно у глибоку форму для запікання. На сковорідці підігріємо відвар з сушених грибів та томатну пасту і заливаємо цією рідиною голубці. Відправляємо їх у духовку на півтори години на середній вогонь.
Схожі рецепти
Ліниві голубці
1
Тушкована риба з морквою
1
Голубці пісні з рисом та грибами
2
Кутя з пшениці
1
Баварська рулька в пиві
2