Лазанья класична

Лазанья класична
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-30

Про страву

info
time

1:20 г

portions

8 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Лазанья

Ця класична лазанья з легким домашнім соусом і липкою, сирною начинкою — це позачасовий рецепт, який швидко поєднується. Він ідеально підходить для будніх вечорів або недільної вечері, а також стане чудовою стравою в морозилці!

Інгредієнти

ingredients
8 порції
ДЛЯ СОУСУ:
  • 450 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 60 - мл
  • 800 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - шт
  • 1 - гр
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
  • 425 - гр
  • 2 - склянка
  • 50 - гр
  • 1 - ст. ложка
ДОДАТКОВІ ІНГРЕДІЄНТИ:
  • 1 - гр
  • 50 - гр
  • 5 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Для соусу: розігрійте духовку до 180°C і злегка збризніть деко 25 x 35 см олією.

Лазанья класична

Крок 2

Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте фарш і готуйте, розбиваючи фарш, протягом 6-7 хвилин або поки він не розкришиться і не підрум’яниться. Вийміть фарш в миску і відкладіть.

Лазанья класична

Крок 3

Якщо сковорода суха, додайте оливкової олії та додайте цибулю. Готуйте цибулю, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин або поки вона не стане м’якою і не почне підрум’янюватися.

Крок 4

Додайте часник і томатну пасту, помішуючи томатну пасту, поки вона рівномірно не покриє цибулю. Тушити 1 хвилину.

Лазанья класична

Крок 5

Додайте воду та обережно зішкребіть обсмажені шматочки з дна сковороди дерев’яною або пластиковою ложкою.

Крок 6

Додайте подрібнені помідори, італійські трави та пластівці червоного перцю. Доведіть суміш до слабкого кипіння. Коли соус почне пузиритися, додайте в соус фарш та базилік. Спробуйте на смак і приправте сіллю і перцем.
Зніміть соус з вогню та відставте в сторону, поки приготуєте сирний шар.

Лазанья класична

Крок 7

Для сирного шару: у мисці середнього розміру змішайте рікотту, моцарелу, пармезан, італійську приправу з травами та часниковий порошок. Спробуйте на смак і приправте сіллю і перцем.

Крок 8

Складання лазаньї: рівномірно розподіліть 1/3 соусу по дну підготовленої форми для запікання. Поверх соусу додайте шар листів для лазаньї. Потім викладіть половину сирної суміші на листи.
Повторіть процес накладання шарів: 1/3 соусу, шар листів, друга половина сирної суміші.

Крок 9

Завершіть, розподіливши решту соусу, а потім решту 1,5 склянки подрібненої моцарелли. Випікайте 30-35 хвилин або поки лазанья не стане дуже гарячою, а сир розплавиться і почне підрум’янюватися. За бажанням поставте деко під гриль на 2-3 хвилини, щоб сир трохи підрум’янився.

Лазанья класична

Крок 10

Вийміть з духовки і дайте постояти 5 хвилин перед подачею. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком.
Зберігайте залишки лазаньї в герметичному контейнері в холодильнику до трьох днів.

Лазанья класична

Поради

Обов’язково дотримуйтесь інструкцій на упаковці листів для лазаньї. Деякі види листів потрібно відварювати.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.