Лазанья класична
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
1:20 г
8 порції
Середня складність
Ця класична лазанья з легким домашнім соусом і липкою, сирною начинкою — це позачасовий рецепт, який швидко поєднується. Він ідеально підходить для будніх вечорів або недільної вечері, а також стане чудовою стравою в морозилці!
Інгредієнти
- 450 - гр
- 1 - ст. ложка
- 1 - шт
- 2 - шт
- 2 - ст. ложка
- 60 - мл
- 800 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
- 5 - шт
- 1 - гр
- 425 - гр
- 2 - склянка
- 50 - гр
- 1 - ст. ложка
- 1 - гр
- 50 - гр
- 5 - шт
Приготування
Крок 1
Для соусу: розігрійте духовку до 180°C і злегка збризніть деко 25 x 35 см олією.
Крок 2
Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте фарш і готуйте, розбиваючи фарш, протягом 6-7 хвилин або поки він не розкришиться і не підрум’яниться. Вийміть фарш в миску і відкладіть.
Крок 3
Якщо сковорода суха, додайте оливкової олії та додайте цибулю. Готуйте цибулю, періодично помішуючи, протягом 4-5 хвилин або поки вона не стане м’якою і не почне підрум’янюватися.
Крок 4
Додайте часник і томатну пасту, помішуючи томатну пасту, поки вона рівномірно не покриє цибулю. Тушити 1 хвилину.
Крок 5
Додайте воду та обережно зішкребіть обсмажені шматочки з дна сковороди дерев’яною або пластиковою ложкою.
Крок 6
Додайте подрібнені помідори, італійські трави та пластівці червоного перцю. Доведіть суміш до слабкого кипіння. Коли соус почне пузиритися, додайте в соус фарш та базилік. Спробуйте на смак і приправте сіллю і перцем.
Зніміть соус з вогню та відставте в сторону, поки приготуєте сирний шар.
Крок 7
Для сирного шару: у мисці середнього розміру змішайте рікотту, моцарелу, пармезан, італійську приправу з травами та часниковий порошок. Спробуйте на смак і приправте сіллю і перцем.
Крок 8
Складання лазаньї: рівномірно розподіліть 1/3 соусу по дну підготовленої форми для запікання. Поверх соусу додайте шар листів для лазаньї. Потім викладіть половину сирної суміші на листи.
Повторіть процес накладання шарів: 1/3 соусу, шар листів, друга половина сирної суміші.
Крок 9
Завершіть, розподіливши решту соусу, а потім решту 1,5 склянки подрібненої моцарелли. Випікайте 30-35 хвилин або поки лазанья не стане дуже гарячою, а сир розплавиться і почне підрум’янюватися. За бажанням поставте деко під гриль на 2-3 хвилини, щоб сир трохи підрум’янився.
Крок 10
Вийміть з духовки і дайте постояти 5 хвилин перед подачею. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком.
Зберігайте залишки лазаньї в герметичному контейнері в холодильнику до трьох днів.
Поради
Обов’язково дотримуйтесь інструкцій на упаковці листів для лазаньї. Деякі види листів потрібно відварювати.
Схожі рецепти
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1
Тальятелле з білими грибами
1
Кок-о-ван Півень у вині по-французськи
1
Парміджана з баклажанів
1