Курячий паприкаш

Курячий паприкаш
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-24

Про страву

info
time

1:10 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Курячі гомілки

Курячий паприкаш — це улюблена угорська страва, яка готується з м’якої курки, тушкованої у вершковому соусі з паприкою, цибулею та часником. Подається з найпростішими галушками.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Для паприкашу:
  • 3 - ст. ложка
  • 900 - гр
  • 900 - гр
  • 2 - шт
  • 5 - шт
  • 3 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 0.5 - склянка
  • 2 - склянка
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 2 - гр
  • 2 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Нагрійте велику сковороду і додайте овочі. Обсушіть курку паперовими рушниками та щедро посоліть і поперчіть з обох сторін. Додайте курку в сковороду і смажте, поки не підрум’яниться з обох боків (приблизно 4-5 хвилин з кожного боку). Коли курка підрум’яниться, вийміть її на тарілку і злегка накрийте фольгою.

Крок 2

Додайте в сковороду цибулю разом із дрібкою солі та тушкуйте до розм’якшення (10-12 хвилин). Додайте часник і готуйте ще хвилину або до появи аромату.

Крок 3

Додайте всю паприку і добре перемішайте, стежачи, щоб вона не підгоріла. Тушкуйте паприку 30 секунд, потім додайте біле вино. Збільшіть вогонь до високого і дерев’яною ложкою зішкребіть усі коричневі шматочки з дна каструлі.

Крок 4

Випарюйте вино 30-60 секунд, потім додайте курячий бульйон і прокип'ятіть 2 хвилини.

Крок 5

Зменшіть вогонь та додайте курку та її сік назад у сковороду. Накрийте сковороду кришкою і готуйте ~45 хвилин або поки курка не стане м’якою. Як тільки курка стане м’якою, вийміть шматочки на тарілку.

Крок 6

У мисці змішати сметану і борошно. Додайте розтерту сметанну суміш у сковороду та добре перемішайте. Зменшіть вогонь і доведіть до кипіння.

Курячий паприкаш

Крок 7

Спробуйте соус і, якщо потрібно, приправте сіллю та перцем. Додайте шматочки курки назад у сковороду та полийте курку соусом. Тушкуйте ще 10 хвилин без кришки, потім вимкніть вогонь. Посипте зверху петрушкою і подавайте. Традиційно цю страву подають поверх галушок, але широка яєчна локшина також чудово підходить. Насолоджуйтесь!

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.