Курячий паприкаш
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
1:10 г
6 порції
Легко готувати
Курячий паприкаш — це улюблена угорська страва, яка готується з м’якої курки, тушкованої у вершковому соусі з паприкою, цибулею та часником. Подається з найпростішими галушками.
Інгредієнти
- 3 - ст. ложка
- 900 - гр
- 900 - гр
- 2 - шт
- 5 - шт
- 3 - шт
- 2 - ст. ложка
- 0.5 - склянка
- 2 - склянка
- 2 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 2 - гр
- 2 - гр
Приготування
Крок 1
Нагрійте велику сковороду і додайте овочі. Обсушіть курку паперовими рушниками та щедро посоліть і поперчіть з обох сторін. Додайте курку в сковороду і смажте, поки не підрум’яниться з обох боків (приблизно 4-5 хвилин з кожного боку). Коли курка підрум’яниться, вийміть її на тарілку і злегка накрийте фольгою.
Крок 2
Додайте в сковороду цибулю разом із дрібкою солі та тушкуйте до розм’якшення (10-12 хвилин). Додайте часник і готуйте ще хвилину або до появи аромату.
Крок 3
Додайте всю паприку і добре перемішайте, стежачи, щоб вона не підгоріла. Тушкуйте паприку 30 секунд, потім додайте біле вино. Збільшіть вогонь до високого і дерев’яною ложкою зішкребіть усі коричневі шматочки з дна каструлі.
Крок 4
Випарюйте вино 30-60 секунд, потім додайте курячий бульйон і прокип'ятіть 2 хвилини.
Крок 5
Зменшіть вогонь та додайте курку та її сік назад у сковороду. Накрийте сковороду кришкою і готуйте ~45 хвилин або поки курка не стане м’якою. Як тільки курка стане м’якою, вийміть шматочки на тарілку.
Крок 6
У мисці змішати сметану і борошно. Додайте розтерту сметанну суміш у сковороду та добре перемішайте. Зменшіть вогонь і доведіть до кипіння.
Крок 7
Спробуйте соус і, якщо потрібно, приправте сіллю та перцем. Додайте шматочки курки назад у сковороду та полийте курку соусом. Тушкуйте ще 10 хвилин без кришки, потім вимкніть вогонь. Посипте зверху петрушкою і подавайте. Традиційно цю страву подають поверх галушок, але широка яєчна локшина також чудово підходить. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Баварська рулька в пиві
2
Курячий паприкаш
1
Глазуровані ребра в тосканському стилі
2
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1