Полуничний чізкейк без випічки

Полуничний чізкейк без випічки
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-24

Про страву

info
time

6:00 г

portions

10 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Чізкейк

Цей чізкейк - справжня насолода. Особливість його в тому, що його не потрібно випікати, та можна використовувати свіжі ягоди.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
Основа:
  • 300 - гр
  • 80 - гр
Начинка:
  • 500 - гр
  • 200 - мл
  • 150 - гр
  • 400 - гр
  • 18 - гр
Желе:
  • 250 - мл
  • 10 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Полуницю вибирайте солодку та ароматну. Вершки беріть з жирністю не нижче 33%, вони мають бути добре охолодженими. Замочіть 18 грам желатину (для начинки) у 100 мл холодної води та залиште на годину.

Крок 2

Візьміть 10 г желатину (для желе) залийте 250 мл полуничного соку. Краще використовувати натуральний полуничний сік, так буде смачніше та ароматніше. Також залиште на годину.

Крок 3

Для основи подрібніть пісочне печиво будь-яким зручним для вас способом. Як варіант - у блендері. Повинна вийти однорідна сипуча маса. Перекладіть її в миску.

Крок 4

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть масло до кімнатної температури і додайте його до крихти з печива.

Крок 5

Перемішайте все до однорідності. Повинна вийти мокра крихта. Отриману масу викладіть у роз'ємну форму (добре підійде 21 см, можна взяти форму більшого діаметру, але тоді чізкейк вийде нижче) і добре утрамбуйте. Попередньо змастіть форму олією, так чізкейк буде легше витягти.

Крок 6

Охолоджені вершки збийте з цукром до стійких піків. Щоб вершки добре збилися, вони повинні бути жирністю від 33%, також їх необхідно добре охолодити. Влийте вершки в глибоку миску і починайте збивати їх міксером, поступово додаючи цукор, збивати потрібно акуратно, не створюючи бризок, 4-5 хвилин, але не перестарайтеся, інакше вийде масло.

Крок 7

До вершків додайте сир, акуратно і ретельно перемішайте лопаткою, щоб зберегти пишність вершків.

Крок 8

Полуницю промийте. Її краще мити з хвостиками, інакше (якщо відірвати попередньо хвостики) вона набере в себе воду і стане рідкою і несмачною. Обсушіть ягоди паперовими рушниками та відірвіть хвостики. Найкрасивіші ягоди залиште для прикраси поверхні чізкейка - близько 250 г, полуницю, що залишилася, наріжте на невеликі шматочки.

Крок 9

Набухший желатин нагрійте до розчинення желатину, але не кип'ятіть, остудіть, потім додайте в вершково-сирну масу, ретельно перемішайте вінчиком або на маленьких обертах міксером. Потім додайте порізану полуницю. Обережно перемішайте, щоб шматочки полуниці рівномірно розподілилися по масі.

Крок 10

Перекладіть масу у форму, розрівняйте. Відправте в морозилку хвилин на 10. Це потрібно для того, щоб полуниця не тонула в масі, коли Ви її викладатимете на поверхні.

Крок 11

Відкладену полуницю наріжте тонкими дольками і викладіть зверху.

Крок 12

Полуничний сік із желатином нагрійте до розчинення желатину, не кип'ятіть, тільки нагрійте. Остудіть і акуратно ложкою вилийте частину соку з желатином поверх полуниці. Відправте в морозилку хвилин на 10-15 щоб ягоди схопилися і не спливли. Потім дістаньте з морозилки форму і влийте зверху решту майбутнього желе і відправте в холодильник щонайменше на п'ять годин, а краще на ніч.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.