Мариновані хрусткі огірочки на зиму

Мариновані хрусткі огірочки на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-07-19

Про страву

info
time

1:00 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Ці огірочки чудово зберігаються в коморі, при кімнатній температурі. Закриваю в 2-х літрових банках. В одну 2-х літрову банку поміщається приблизно 1,5 кг огірків середнього розміру.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
на одну 2х літрову банку:
  • 1500 - мл
  • 6 - шт
  • 3 - шт
  • 7 - шт
  • 0.5 - ст. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 0.3 - шт
Для маринаду:
  • 1000 - мл
  • 1 - ст. ложка
  • 4 - ст. ложка
  • 120 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Заливаємо маленькі огірки холодною водою та залишаємо на 2 години. Миємо і обрізаємо хвостики.

Мариновані хрусткі огірочки на зиму

Крок 2

Підготуємо банки та кришки. Помийте та простерилізуйте на пару або в духовій шафі.

Крок 3

На дно банки укладаємо парасольки кропу, пару зубчиків часнику, 1ч.л суміші перців, 7 горошин духмяного перцю і 1 ч.л. зерен гірчиці і 1/3 стручка гострого перчика.

Крок 4

Закладаємо огірки у банку.
У 2-х літрову банку поміститься приблизно 18 шт огірків середнього розміру, це десь 1,5 кг.

Крок 5

Зверху викладаємо ще пару парасольок кропу та зубчик часнику. Заливаємо окропом, накриваєм кришкою і залишаємо прогріватися на 15 хвилин.

Через 15 хвилин воду злити в каструлю, це для маринаду.

Крок 6

Рецепт маринаду на 1 л води. У каструлю додаємо 1 ст.л. солі з гіркою, і 4 ст.л. цукрус без гірки. Зверніть увагу на сіль. Вона повинна бути нейодована. Каструлю з маринадом ставимо на вогонь.

Крок 7

В розсол після закипання додоємо оцет, дочекаємось повторного кипіння та наливаємо в банку.

Одразу ж щільно закручуємо кришками.

Крок 8

Банки з огірками загортаємо пледом і залишаєм до повного охолодження.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.