Паска класична

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Рецепт паски у кожної господині свій. За класикою паски випікаються зі здобного опарного дріжжового тіста та прикрашаються білковою глазур'ю.
Інгредієнти

- 2 - склянка
- 150 - мл
- 3 - шт
- 50 - гр
- 3 - ст. ложка
- 2 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
- 5 - гр
- 50 - гр
- 200 - гр
- 100 - гр
- 2 - ст. ложка
- 3 - шт
- 100 - гр
- 50 - гр
- 1 - ч. ложка
Приготування

Крок 1
Для опари: 1 склянку та 100мл теплого молока з дріжджами перемішати до отримання однорідної маси. Потім опару посипати борошном, помістити в посуд із кришкою і витримати 2,5 - 3 год для шумування під накриттям в теплому місці з температурою 35-40 С. Коли опара збільшиться в 2 -2,5 рази, почне опадати і тріскатися, додати ще 1 склянку борошна, 3 яйця, 50 гр молока, 1/2 ч л солі.
Крок 2
Перемішувати тісто 7 хвилин, після чого увести 50г розтопленого вершкового масла і попередньо замочені цукати. Продовжувати заміс, поки тісто не стане однорідним, яке легко відокремлюється від стінок.
Крок 3
Сформуйте з тіста кулю та залиште на 3-4,5 год в теплому місці з температурою 35-40 С, поки його об'єм не збільшиться в 1,5 рази. Під час відстоювання тіста бажано 1-3 рази обім'яти його, щоб видалити надлишки вуглекислого газу.
Крок 4
Укласти тісто з змащені олією форми для випікання пасок і відставити в тепле місце на 1,5год, поки об'єм тіста не збільшиться у 2 - 2,5 рази. Змазати вироби зверху збитим із молоком яйцем і випікати в духовці при температурі 180-200 С протягом 60 -70 хв.
Крок 5
Через 10 хвилин після випікання викласти із форм, просочити фруктовим сиропом із вином та відставити.
Для пропитки в сотейник викласти ягоди, цукор, лимонний сік та цедру по бажанню, додати червоне вино та варини на середньому вогні 7-12 хв.
Крок 6
Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком. Прикрасьте паски глазур'ю та за бажанням фісташками.
Поради
Перед випіканням і протягом перших 10-15 хвилин теплової обробки піхирці всередині тіста лопаються від найменшого струсу або перепаду температури.
Жовтки і білки бажано вводити в тісто окремо. Спочатку ввести перетерті з цукром жовтки, а збиті зі щіпкою солі білки - наприкінці готування тіста.
Перед випічкою паски можна посипати мигдальними пластівцями.
Схожі рецепти
Тістечка Шу у формі серця
2

Пісочне печиво Валентинки
1

Кекс Червоний оксамит
1

Горішки зі згущеним молоком
1

Різдвяний калач
2

Відгуки
