Варення з черешні
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Варення з черешні це смачна та солодка страва. Підійде до млинців, сніданків та десертів.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 1000 - гр
- 3 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Черешню перебираємо від гнилих або зіпсованих ягід, промиваємо, видаляємо хвостики та листочки. Потім необхідно позбутися кісточок будь-яким зручним способом.
Крок 2
Викладіть ягоди в каструлю і засипте цукром. Перемішайте, закрийте кришкою та залиште на 10–12 годин. За цей час черешня пустить багато соку.
Крок 3
Поставте каструлю на сильний вогонь та доведіть варення до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму та влийте в каструлю лимонний сік. Помішуючи та знімаючи пінку, варіть 30 хвилин.
Крок 4
Остіжаємо та повторно проварюємо декілька раз.
Крок 5
Закриваємо в сухі стерелізовані банки на 1/2 см нижче верху горла, закриваємо підготовленими кришками, перевертаємо та чекаємо охолодження. Після остигання зберігаємо без холодильника в темному прохолодному місці.
Крок 6
Взимку дістаємо варення і подаємо до млинців або оладок.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1