Пахлава з тіста філо
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Пахлава - це багатошаровий філо-десерт, начинений волоськими горіхами, политий вершковим маслом і просочений сиропом. Домашня пахлава є традиційним десертом не лише в Середземномор’ї, але й у більшості балканських країн і кількох країнах Близького Сходу. Домашня пахлава має так багато шарів філо, десь від 40 до 60, але в особливих випадках навіть більше. Випікаючи при високій температурі, ви ризикуєте спалити верхні шари і не пропекти середні. Якщо ви випікаєте його при дуже низьких температурах, то тепло може не досягти середніх шарів, і вони розмокнуть, коли ви полиєте сиропом форму для запікання. Пахлаву перед випіканням потрібно нарізати, щоб не розкришити пласти після запікання. Форма для випікання – виберіть кругле глибоке деко для домашнього філо та прямокутне для заморожених шарів. Сироп – полийте холодним сиропом гарячу пахлаву або гарячим сиропом охолоджену пахлаву. Таким чином філо вбере сироп і не розмокне. Зберігання – традиційно можна зберігати пахлаву при кімнатній температурі, накривши кришкою кілька днів, а потім у холодильнику ще тиждень.
Інгредієнти
- 450 - гр
- 1 - уп
- 1 - уп
- 0.3 - склянка
- 1 - шт
- 1 - склянка
- 1 - склянка
- 0.5 - склянка
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
- 100 - гр
Приготування
Крок 1
Розморозьте тісто: розморозьте тісто філо відповідно до вказівок виробника (це може зайняти ніч).
Крок 2
Розігрійте духовку та підготуйте деко: Розігрійте духовку до 180°C. Злегка змастіть форму.
Крок 3
Зробіть начинку, розтопіть масло та приготуйте тісто: у кухонному комбайні подрібніть горіхи, поки вони не будуть дрібно подрібнені. Змішайте з цукром, корицею та гвоздикою. В окремій мисці розтопіть масло. Розкачайте листи філо та розріжте, щоб листи помістилися в формі для випікання.
Крок 4
Зберіть перший шар: помістіть лист тіста філо в форму. За допомогою кондитерського пензлика змастіть лист філо розтопленим маслом. Повторіть ще 7 разів, поки не стане 8 листів, кожен лист «розфарбуйте» вершковим маслом.
Крок 5
Додайте начинку та продовжуйте викладати шарами: Ложкою викладіть тонкий шар горіхової суміші. Накрийте ще двома листами філо, змастивши кожен маслом. Продовжуйте повторювати горіхову суміш і два змащені вершковим маслом листи філо, доки горіхова суміш не буде використана. Товщина верхнього шару повинна складати 8 листів філо, кожен аркуш окремо змащений маслом. Не хвилюйтеся, якщо листи трохи помнуться, це лише додасть більше текстури.
Крок 6
Надріжте, а потім випікайте: Гострим ножем розріжте на квадрати однакового розміру. Випікайте при температурі 180°С протягом 30-35 хвилин або до легкого золотисто-коричневого кольору, поки краї стануть злегка хрусткими.
Крок 7
Приготуйте сироп: під час випікання приготуйте сироп. Змішайте паличку кориці, цукор, лимонний сік, мед і воду в каструлі. Доведіть до кипіння, потім зменшіть до середнього слабкого вогню і дайте проваритися 7 хвилин та трохи загуснути. Вийміть паличку кориці і дайте охолонути.
Крок 8
Вилийте сироп на гарячу пахлаву: вилийте охолоджений сироп на гарячу пахлаву та дайте охолонути без кришки принаймні 4 години. Прикрасьте дрібно подрібненими фісташками за бажанням.
Схожі рецепти
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1
Сирна запіканка з гарбузом
1
Вівсяне печиво
1