Асорті з помідорів, огірків та патисонів на зиму

Асорті з помідорів, огірків та патисонів на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-24

Про страву

info
time

40 хв

portions

3 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

«Туршія» («турші», «торші») – салат-асорті з овочів, традиційна страва у багатьох близькосхідних та балканських кухнях. Набір овочів може бути різним. А патісон добре «дружить» практично з усіма овочами, які дозрівають одночасно з ним у сезоні.

Інгредієнти

ingredients
3 порції
На три літрових банки:
  • 600 - гр
  • 700 - гр
  • 700 - гр
  • 30 - гр
  • 30 - гр
  • 4 - шт
  • 50 - гр
  • 4 - шт
  • 20 - шт
  • 4 - шт
  • 1000 - мл
  • 4 - ч. ложка
  • 9 - ч. ложка
  • 11 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Для приготування овочевого асорті з помідорів, огірків та патисонів на зиму підготуйте продукти за списком. Овочі та траву ретельно помийте під проточною водою, цибулю очистіть.

Крок 2

На дно митих стерильних банок покладете по парі гілочок кропу, петрушки, скибочка цибулі, зубчик часнику, лавровий лист, перець горошком і гвоздику.

Крок 3

У огірків та патисонів обріжте хвостики, наріжте їх невеликими шматочками, складіть у банку шарами разом із помідорами – догори.

Крок 4

Закип'ятіть воду в сотейнику чи чайнику, залийте окропом овочі у банку під кришку, накрийте чистою, стерильною кришкою, залиште на 15 хвилин.

Крок 5

Згодом злийте воду зі банок назад в сотейник, долийте трохи кип'яченої води, поверніть на плиту, додайте сіль і цукор, дайте маринаду закипіти.

Крок 6

Як тільки вода закипить, влийте оцет, залийте маринадом банки з овочами догори, закрутіть кришкою. Поставте банки з консервацією догори дном, укутайте чимось теплим, залиште так до повного остигання.

Крок 7

Асорти з помідорів, огірків і патисонів, що повністю охолонули, на зиму помістіть в темне прохолодне місце.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.