Асорті з помідорів, огірків та патисонів на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
«Туршія» («турші», «торші») – салат-асорті з овочів, традиційна страва у багатьох близькосхідних та балканських кухнях. Набір овочів може бути різним. А патісон добре «дружить» практично з усіма овочами, які дозрівають одночасно з ним у сезоні.
Інгредієнти
- 600 - гр
- 700 - гр
- 700 - гр
- 30 - гр
- 30 - гр
- 4 - шт
- 50 - гр
- 4 - шт
- 20 - шт
- 4 - шт
- 1000 - мл
- 4 - ч. ложка
- 9 - ч. ложка
- 11 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Для приготування овочевого асорті з помідорів, огірків та патисонів на зиму підготуйте продукти за списком. Овочі та траву ретельно помийте під проточною водою, цибулю очистіть.
Крок 2
На дно митих стерильних банок покладете по парі гілочок кропу, петрушки, скибочка цибулі, зубчик часнику, лавровий лист, перець горошком і гвоздику.
Крок 3
У огірків та патисонів обріжте хвостики, наріжте їх невеликими шматочками, складіть у банку шарами разом із помідорами – догори.
Крок 4
Закип'ятіть воду в сотейнику чи чайнику, залийте окропом овочі у банку під кришку, накрийте чистою, стерильною кришкою, залиште на 15 хвилин.
Крок 5
Згодом злийте воду зі банок назад в сотейник, долийте трохи кип'яченої води, поверніть на плиту, додайте сіль і цукор, дайте маринаду закипіти.
Крок 6
Як тільки вода закипить, влийте оцет, залийте маринадом банки з овочами догори, закрутіть кришкою. Поставте банки з консервацією догори дном, укутайте чимось теплим, залиште так до повного остигання.
Крок 7
Асорти з помідорів, огірків і патисонів, що повністю охолонули, на зиму помістіть в темне прохолодне місце.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1