Молдавська капронова бабка Babă neagră

Молдавська капронова бабка Babă neagră
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-15

Про страву

info
time

3:30 г

portions

1 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Пиріг

Baba neagra - це традиційна молдавська страва, яку господині з Молдови готують роками і яка вважається «королевою» з 5 традиційних молдовських страв, без якої святкова трапеза не обходиться.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Пиріг:
  • 10 - шт
  • 500 - мл
  • 250 - мл
  • 300 - гр
  • 180 - мл
  • 500 - гр
  • 30 - гр
  • 1 - уп
  • 25 - мл

Приготування

steps

Крок 1

У глибоку миску покладіть яйця, цукор і збийте вінчиком до розчинення цукру (2,3 хвилини).

Крок 2

Додаємо борошно з ванільним цукром і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Додайте олію, перемішайте і потроху, перемішуючи, введіть молоко і кефір.

Крок 3

Додайте соду і добре перемішайте, щоб вона розподілилась рівномірно, потім додайте коньяк.

Крок 4

Казан змастити маслом або маргарином, посипати сухарями або борошном. Виливаємо суміш в казан.

Крок 5

Казан можна загорнути в фольгу. Випікайте бабу 2 години при 180-200 градусів, зменшіть вогонь до 120-150 градусів і випікайте ще 1 годину.

Крок 6

Поки баба печеться, духовку не відкриваємо. Після 3 годин запікання вимикаємо вогонь і даємо бабі постояти в духовці ще 1 годину, після чого можемо діставати її з духовки.

Молдавська капронова бабка Babă neagră

Крок 7

Якщо ми дотримуємося всіх етапів, то в результаті маємо темну бабу з гарною текстурою, вся з дірочками. Нарізаємо бабу, коли вона трохи охолоне і подаємо теплою.

Молдавська капронова бабка Babă neagră
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.