Сирна паска Рафаелло Вишня
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Цей варіант паски цікавий, тому що в нього є начинка.
Інгредієнти
- 850 - гр
- 100 - гр
- 80 - гр
- 220 - гр
- 150 - гр
- 140 - гр
- 1 - ч. ложка
- 60 - гр
- 600 - гр
- 80 - гр
- 11 - гр
Приготування
Крок 1
Напередодні приготувати вишню. Можна взяти заморожену. Розморозити, помістити разом із соком в сотейник і підігріти до 40-45 градусів.
Крок 2
Ввести цукор змішаний з пектином і варити на вогні трохи менше середнього до закипання, постійно помішуючи. Після закипання проварити ще 2-3 хвилини.
Крок 3
У чаші міксера з'єднати двічі перетертий через сито сир, розм'якшене вершкове масло (70 г), вершки, кокосові вершки, згущене молоко, ванільний екстракт, добре збити на максимальній швидкості до легкості.
Крок 4
Тим часом на водяній бані розтопити білий шоколад з 30 г вершкового масла, що залишилився. Остудити шоколад до кімнатної температури, додати до сирної заготовки, потім додати кокосову стружку і ще раз збити до з'єднання. Сирна основа готова.
Крок 5
Вишню пробити блендером до однорідної маси, залишити 30% ягід для начинки. Сирну масу поділити на 2 рівні частини.
Крок 6
У нас має вийде 3 шари паски:
-сирний
-Сирно-вишневий
-Сирно-вишневий (більш насичений). Для цього до 1/3 вишневої частини додати трохи більше вишневого пюре.
Крок 7
Форми застелити подвійним шаром марлі так, щоб на випуск з форми залишилося 15-20 см (для того, щоб накрити основу пасхи).
Сформувати паску наступним чином:
-2 ст.л з гіркою сирної основи
-1 ст.л вишневої насиченої основи
-2 ст.л вишневої основи
Крок 8
Закрити марлею поверх, поставити форму в ємність (так, щоб форма не торкалася дна ємності, в яку стікатиме зайва рідина). Поставити вантаж 1-1,5 кг (чим менше буде вага вантажу, тим менше буде рідини і відповідно консистенція готової пасхи буде менш щільною).
У дві інші пасхи додати всередину вишні (використовувати 30% від готової вишні).
Крок 9
Відправити сирні пасхи на нижню полицю (найохолоднішу) холодильника, залишити на ніч. Святкові пасхальні ласощі готові! Прикрасити за бажанням!
Поради
Якщо немає пектину, використовувати будь-який загусник. У разі заміни пектину, вишневого соку залишається більше, необхідно буде трохи зцідити, залишивши лише ягоди та лише трохи «соусу».
Схожі рецепти
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1
Сирна запіканка з гарбузом
1
Вівсяне печиво
1