Глазуровані ребра в тосканському стилі
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ніжні реберця в тосканському стилі, покриті бальзамічною глазур’ю. Трохи солодкі та насичені, запечені в духовці, що робить їх ідеальними реберцями, якими можна насолоджуватися на свята та в будні.
Інгредієнти
- 1800 - гр
- 4 - ч. ложка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 300 - мл
- 120 - мл
- 85 - мл
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Обсушіть ребра паперовими рушниками. Якщо мембрану ще не видалено, обітріть ребра паперовим рушником і зніміть плівку.
Крок 2
Подрібніть насіння фенхелю, листя розмарину, корицю, копчену паприку, чорний перець горошком і сіль до дрібного порошку.
Крок 3
Рівномірно натріть порошок спецій з обох боків ребер. Загорніть ребра у фольгу і викладіть їх на деко, застелене фольгою. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину.
Крок 4
Розігрійте духовку до 180C і встановіть решітку на середній рівень.
Випікайте 2,5 години, потім перевірте на м’якість. Якщо ребра не м’які, закрийте фольгу та запікайте ще 30 хвилин і перевірте ще раз. Коли ребра стануть м’якими, вийміть їх з духовки.
Крок 5
Тим часом додайте в сотейник бальзамічний оцет, воду, мед і гілочку розмарину й доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до кипіння і варіть, поки глазур не загусне і приблизно зменшиться вдвічі. Вийміть гілочку розмарину та спробуйте глазур на смак. Приправте сіллю та перцем за потреби.
Крок 6
Увімкніть режим гриль в духовці і встановіть решітку на найвищий рівень.
Крок 7
Розгорніть реберця і покладіть їх зверху на деко, застелене фольгою. Обсушіть ребра від будь-якого накопиченого соку, потім полийте глазур’ю з обох сторін. Обсмажуйте по 1-3 хвилини з кожного боку, уважно стежачи, щоб не підгоріло!
Крок 8
Вийміть з духовки і наріжте. Покрийте реберця глазур’ю, а потім подавайте з рештою глазурі. Насолоджуйтесь!
Поради
Щоб зняти мембрану – покладіть ребра кісткою догори на обробну дошку та, починаючи з одного боку решітки, за допомогою ножа для масла просуньте під сріблясту шкіру та послабте її. За допомогою паперових рушників візьміть ослаблену сріблясту шкірку та зніміть мембрану по всій решітці.
Якщо реберця не стануть м’якими після 2 1/2 годин запікання, просто знову загорніть і готуйте ще 30 хвилин, а потім перевірте знову.
Будьте дуже обережні, коли смажите ребра. Вони дуже швидко карамелізуються і можуть легко підгоріти.
Схожі рецепти
Баварська рулька в пиві
2
Курячий паприкаш
1
Глазуровані ребра в тосканському стилі
2
Курка "Везувіо"
1
Зелена паста з шпинатом та базиліком
1