Аджика сира з хріном

Аджика сира з хріном
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-01

Про страву

info
time

1:20 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Аджика

Аджика – гострий соус, що прийшов до нас із Грузії та Абхазії. А ось і невеликий секрет, як приготувати найсмачнішу сиру аджику: помідори потрібно брати не соковиті, ґрунтові, м'ясисті, сорти вершки.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Сира аджика:
  • 2000 - гр
  • 1000 - гр
  • 300 - гр
  • 2 - шт
  • 3 - ст. ложка
  • 4 - ст. ложка
  • 160 - мл
  • 5 - ст. ложка
  • 200 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Головку часнику розбираємо на зубчики. Помідори обдаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин. Ця процедура допоможе безпроблемно очистити помідори від твердої шкірки. Очищаємо від насіння та плодоніжки солодкий та гострий перець, розрізавши кожен навпіл. Очищені помідори, часник, корінь хрону та болгарський та гострий перець і пропускаємо через м'ясорубку.

Крок 2

Додаємо 3 ст. л солі, 4 ст. л цукру, 160 мл 9% оцту та 5 ст.л. рафінованої рослинної олії. Все перемішуємо.

Крок 3

Стерилізуємо банки та обдаємо кілька разів окропом чисті капронові кришки для банок (металеві окисляться, їх брати не варто). Сиру аджику розливаємо банками і закриваємо.

Крок 4

Зберігаємо в холодильнику, стояти вона може до весни.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.