Аджика сира з хріном
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Аджика – гострий соус, що прийшов до нас із Грузії та Абхазії. А ось і невеликий секрет, як приготувати найсмачнішу сиру аджику: помідори потрібно брати не соковиті, ґрунтові, м'ясисті, сорти вершки.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 1000 - гр
- 300 - гр
- 2 - шт
- 3 - ст. ложка
- 4 - ст. ложка
- 160 - мл
- 5 - ст. ложка
- 200 - гр
Приготування
Крок 1
Головку часнику розбираємо на зубчики. Помідори обдаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин. Ця процедура допоможе безпроблемно очистити помідори від твердої шкірки. Очищаємо від насіння та плодоніжки солодкий та гострий перець, розрізавши кожен навпіл. Очищені помідори, часник, корінь хрону та болгарський та гострий перець і пропускаємо через м'ясорубку.
Крок 2
Додаємо 3 ст. л солі, 4 ст. л цукру, 160 мл 9% оцту та 5 ст.л. рафінованої рослинної олії. Все перемішуємо.
Крок 3
Стерилізуємо банки та обдаємо кілька разів окропом чисті капронові кришки для банок (металеві окисляться, їх брати не варто). Сиру аджику розливаємо банками і закриваємо.
Крок 4
Зберігаємо в холодильнику, стояти вона може до весни.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1
Аджика сира з хріном
1