Ньокки з картоплі в томатному соусі
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Легкий рецепт італійських домашніх картопляних ньоккі. Простий томатний соус робить ці м’які, ніжні ньоккі чудовою ідеєю для вечері.
Інгредієнти
- 500 - гр
- 1 - склянка
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 0.4 - ч. ложка
- 2 - шт
- 1 - ч. ложка
- 5 - шт
- 1 - шт
- 350 - гр
- 0.5 - склянка
Приготування
Крок 1
У великій каструлі відваріть картоплю до готовності, вийміть її з каструлі і дайте їй охолонути, зніміть шкірку. Потім мнемо в пюре.
Крок 2
Змішайте разом борошно та сіль, викладіть на рівну поверхню, зробіть поглиблення в середині, додайте картоплю та яйце, перемішайте пальцями, щоб утворилося м’яке тісто, воно не повинно прилипати до пальців.
Крок 3
На злегка присипаній борошном поверхні наріжте невелику кількість тіста, щоб сформувати мотузки, і наріжте шматочками по 2 см, потім насуньте кожен шматок на вилку та трохи стисніть (але не надто сильно). Трохи посипте борошном і перемішайте, щоб вони не злиплися. Дайте ньоккі відпочити 20 хвилин перед приготуванням.
Крок 4
Поки ньоккі відпочивають, приготуйте соус. У велику каструлю додайте оливкову олію, помідори, сіль, часник, орегано, базилік, пластівці гострого перцю та воду, перемішайте, накрийте наполовину кришкою та тушкуйте на середньому вогні, поки не загусне. Зніміть кришку на останні кілька хвилин, щоб загуснути.
Крок 5
У великій каструлі з підсоленою киплячою водою зваріть ньоккі, ньоккі будуть готові, коли вони спливуть наверх.
Крок 6
Злийте та додайте до приготованого соусу, додайте трохи води для пасти, варіть 30 секунд, обережно помішуючи. Подавайте негайно, за бажанням посипавши свіжим тертим сиром пармезан.
Поради
Ідеальна картопля - це стара картопля, іншими словами, без молодої. Молода картопля містить більше води, яка поглинає занадто багато борошна.
Будь-які залишки варених ньоккі слід зберігати в герметичному контейнері та охолоджувати. У холодильнику вони протримаються до трьох днів.
Ньоккі також можна заморозити, покладіть сирі ньоккі на лоток для печива в морозилку, залиште приблизно на 20 хвилин, а потім помістіть їх у герметичний пакет для заморозки. Вони зберігаються приблизно 1 місяць. Не потрібно розморожувати, просто приготуйте із замороженого.
Схожі рецепти
Запечена картопля з сиром та беконом
1
Запечений гарбуз з йогуртовим соусом і кедровими горіхами
1
Гарбузова каша з рисом
1
Гарбузове пюре з картоплею
1
Смажені ньокки з сиром
1