Нокки з картоплі в томатному соусі

Нокки з картоплі в томатному соусі
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-09

Про страву

info
time

1:30 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви

Легкий рецепт італійських домашніх картопляних ньоккі. Простий томатний соус робить ці м’які, ніжні ньоккі чудовою ідеєю для вечері.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Ньокки:
  • 500 - гр
  • 1 - склянка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - шт
Для соусу:
  • 2 - ст. ложка
  • 0.4 - ч. ложка
  • 2 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 5 - шт
  • 1 - шт
  • 350 - гр
  • 0.5 - склянка

Приготування

steps

Крок 1

У великій каструлі відваріть картоплю до готовності, вийміть її з каструлі і дайте їй охолонути, зніміть шкірку. Потім мнемо в пюре.

Крок 2

Змішайте разом борошно та сіль, викладіть на рівну поверхню, зробіть поглиблення в середині, додайте картоплю та яйце, перемішайте пальцями, щоб утворилося м’яке тісто, воно не повинно прилипати до пальців.

Нокки з картоплі в томатному соусі

Крок 3

На злегка присипаній борошном поверхні наріжте невелику кількість тіста, щоб сформувати мотузки, і наріжте шматочками по 2 см, потім насуньте кожен шматок на вилку та трохи стисніть (але не надто сильно). Трохи посипте борошном і перемішайте, щоб вони не злиплися. Дайте ньоккі відпочити 20 хвилин перед приготуванням.

Нокки з картоплі в томатному соусі

Крок 4

Поки ньоккі відпочивають, приготуйте соус. У велику каструлю додайте оливкову олію, помідори, сіль, часник, орегано, базилік, пластівці гострого перцю та воду, перемішайте, накрийте наполовину кришкою та тушкуйте на середньому вогні, поки не загусне. Зніміть кришку на останні кілька хвилин, щоб загуснути.

Нокки з картоплі в томатному соусі

Крок 5

У великій каструлі з підсоленою киплячою водою зваріть ньоккі, ньоккі будуть готові, коли вони спливуть наверх.

Крок 6

Злийте та додайте до приготованого соусу, додайте трохи води для пасти, варіть 30 секунд, обережно помішуючи. Подавайте негайно, за бажанням посипавши свіжим тертим сиром пармезан.

Нокки з картоплі в томатному соусі

Поради

Ідеальна картопля - це стара картопля, іншими словами, без молодої. Молода картопля містить більше води, яка поглинає занадто багато борошна.

Будь-які залишки варених ньоккі слід зберігати в герметичному контейнері та охолоджувати. У холодильнику вони протримаються до трьох днів.

Ньоккі також можна заморозити, покладіть сирі ньоккі на лоток для печива в морозилку, залиште приблизно на 20 хвилин, а потім помістіть їх у герметичний пакет для заморозки. Вони зберігаються приблизно 1 місяць. Не потрібно розморожувати, просто приготуйте із замороженого.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.